İstanbul kara teslim oldu. Cuma gününden bu yana devam eden kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı bazı semtlerde 60 cm'ye kadar yükseldi. İlk ve orta öğretim kurumları, İstanbul genelinde valilik tarafından bugün tatil edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden sozcu.com.tr'ye yapılan açıklamada İstanbul'da kar yağışının yarın sabaha kadar devam edeceği belirtti. Müdürlükten yapılan açıklamada şöyle denildi:

Deniz yönünde oluşan bulutlar Karadeniz'den Marmara'ya olan hareketini devam ettirecek. Bunun sonucunda İstanbul'un muhtelif yerlerinde kısa süreli kuvvetli yağışlar görülecek. Bu yağışlar yer değiştirerek sabaha kadar devam edecek. Bu durum İstanbul'un tamamında etkili olacak.

"KAR ÖRTÜSÜ 10-15 SANTİM DAHA YÜKSELECEK"

Kar yağışının, bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak gece saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir. Mevcut kar örtüsü üzerine güney kıyılarda 5 cm, iç ve kuzey kesimlerde 10- 15 cm arasında ek örtü oluşturması beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği; ulaşımda aksamalar, buzlanma, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

[old_news_related_template title="Karda düşmeden yürümenin 10 önemli noktası" desc="Kar yağışı etkisini gittikçe artırıyor, yollar iyice buzlandı, şehir içinde kar kalınlığı 60 santimetreyi geçiyor. Peki düşmeden nasıl yürüyeceğiz? İşte, işe gidenlere, dışarıda işi olanlara karda düşmeden yürümenin püf noktaları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/kar-7.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/karda-dusmeden-yurumenin-10-onemli-noktasi/"]

[old_news_related_template title="İstanbul'da kar esareti sürüyor" desc="İstanbul'da cuma gününden beri devam eden kar yağışı bir çok ilçede hayatı olumsuz etkiliyor. Anayollar her ne kadar açık olsa da ara yolların tamamen kapalı olması vatandaşı çaresiz bırakıyor. İnsanlar ana arterlere ulaşmakta güçlük çekiyor. Siz de mahsur kaldığınız yerin fotoğrafını çekip adresle birlikte net@sozcu.com.tr'ye gönderin, yayınlayalım..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/maslak-gunduz-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/istanbulda-kar-esareti-suruyor-1611276/"]