KYK yurt başvuruları geçtiğimiz günlerde sonuçlandı şimdi KYK burs başvurularıyla iligli detaylar merak ediliyor. KYK burs başvuru tarihlerini kaçırmak istemeyen öğrenciler KYK başvurularının tam tarihini merak ediyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmasa da KYK burs başvurularının birkaç hafta içinde kesinleşmesi bekleniyor.

KYK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir. Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

kyk logo

KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

2017 Ocak itibari ile KYK Burs ve Kredileri, 25 TL bir artış ile 450 Türk Lirası olarak belirlendi. Bu sene zam oranı geçtiğimiz yıla göre bir hayli az oldu. 2016'da KYK Burs ve Kredileri 70 TL kadar bir zam almıştı ve 400 TL'ye çıkmıştı. 2017'de ise KYK Burs ve Kredi tutarı 425 TL'den 450 TL'ye yükseldi.

KYK YURTLARI İÇİN YEDEK YERLEŞTİRMELER NE ZAMAN?

Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için ilk üç yedek yerleştirme tarihi de açıklandı. Buna göre ilk yedek yerleştirme 11 Eylül'de, ikinci yedek yerleştirme 14 Eylül'de, üçüncü yedek yerleştirme de 18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Ayrıca yıl içerisinde hizmete açılacak yeni yurtlara da kurumsal internet sitesinden duyuru yapılmak suretiyle yurt başvurusu alınarak öğrenciler yurtlara yerleştirilmeye devam edilecek.
Yurt hakkı kazanan öğrencilerin kendilerine verilen süre içerisinde öncelikle Ziraat Bankası şubelerinden, ATM'lerinden veya http://yurtkur.gsb.gov.tr adresinde yer alan e-ödeme ekranından ilk kayıt ücretini ödemeleri gerekiyor.
İlk kayıt ücreti içerisinde güvence bedeli, gün bazında yatak ücreti ve yurt kimlik ücreti yer alıyor. KYK yurtlarının aylık ücretleri, 168 TL ile 285 TL arasında değişiyor. KKTC yurtlarında bu rakam 300 TL olarak uygulanıyor.

[old_news_related_template title="DGS tercihleri ne zaman başlayacak? Dikey Geçiş sınavları tercih işlemi detayları..." desc="DGS sonuçlarının ardından sıra şimdi de tercihlere geldi. DGS tercih dönemi ile ilgili ÖSYM'den açıklama bekleniyor fakat DGS tercih işlemleriyle iligli şu an resmi bir tarih belirlenmedi. Peki DGS tercihleri geçen sene ne zaman başlamıştı ve ne zaman sonlanmıştı? İşte ÖSYM'nin merak edilen DGS tarihleri..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/dgs-osym-tercih-islemleri-ne-zaman.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/dgs-tercihleri-ne-zaman-baslayacak-dikey-gecis-sinavlari-tercih-islemi-detaylari-2003641/"]