Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Hasköy'e gelen Vali Seddar Yavuz, Dağdibi köyünde elinde tüfekle fotoğraf çektiren ve bunu sosyal paylaşım sitesinde paylaşan şahısla ilgili açıklamalarda bulundu.

FOTO:İHA - Muş Valisi, tüfekli fotoğraf için 'hayırcıları' suçladı. FOTO:İHA - Muş Valisi, tüfekli fotoğraf için 'hayırcıları' suçladı.


Fotoğrafın, ne zaman çekildiğinin belli olmadığını ifade eden Vali Seddar Yavuz, "O şahıs güvenlik görevlisi değil, korucumuz değil, bizim herhangi bir güvenlik görevlimiz değil. O fotoğrafın o saatte çekildiğine dair elimizde bir bilgi, belge yok. Dolayısıyla 7 Haziran’da bu ülkede baskı yoktu da şimdi mi var? Bunlar tamamıyla dış güçlere hizmet eden yaklaşımlar.  Yani kaybedince ‘çamura yatmak’ denir buna açıkçası.  Dolayısıyla Dağdibi köyüne baksınlar, ilk defa mı bu sonuç alınmış? Dağdibi köyünde geriye gidin 15 yıllık seçim sonuçlarına bakın, bütün seçim sonuçları benzerdir. Yani daha önceki seçimlerde Dağdibi köyünde irade böyle oluştu bu seçimde böyle oluştu denseydi, burada bir baskıdan bahsedilebilirdi. Oysa Yüksek Seçim Kurulunda bütün sonuçlar var. Sonuçlara baksınlar, Dağdibi köyü her zaman duruşu Hasköy gibi olan bir memleketimiz, bizim köyümüz. Dolayısıyla bu tür bahanelere sığınmanın bir anlamı yok” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFA TEPKİLER SÜRÜYOR


Hasköy İlçesi'ne 3 kilometre uzaklıktaki Dağdibi Köyü'nde çekilen Rıdvan Işık´ın kalaşnikoflu fotoğrafıyla ilgili muhalefet çevreleri, bunun silahların gölgesinde oy kullanıldığının belgesi ve seçimin iptal edilmesini gerektirecek önemde olduğu görüşünü savundu.

CHP Muş İl Başkanı İsmail Asabur, "O köy korucu köyü. O fotoğrafı paylaşmak bir cesaret. Soruşturmanın açıldığını duymadım. Hem niye açsınlar ki. Bu sonucun çıkması isteniyordu o da çıktı" dedi. Seçmenlere baskı yapıldığı görüşünü savunan İsmail Asabur, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim burada 3 sandıklı Karaağaç beldesi var. Birinci sandık seçmen sayısı 400. Kullanılan oy 400, evet 400. Hayır yok. İkinci sandık seçmen sayısı 350, evet 350, hayır yok. Üçüncü sandık. Seçmen sayısı 266. Evet 266 hayır yine yok. Beldedeki 1144 nolu sandık başkanı da Muş İl Müftüsü Alettin Bozkurt.. Elinde kalaşnikof olan şahsı tanımıyorum ama korucu olduğunu biliyorum. Türkiye'nin geldiği nokta bu. Kimi kime şikayet edeceğiz. Ekonomik özgürlüğü olmayanın düşünce özgürlüğü olamaz. Bizim bölgede öyle."

AJANSLAR