397 YIL HAPİS İSTEMİYLE YARGILANDILAR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "örgüt lideri", çoğu belediye personeli 128 sanığın da örgüt üyesi olarak 397 yıl hapis istemi ile yargılandığı davanın son duruşması görüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 2 Mayıs 2011 ve 22 Kasım 2011 tarihlerinde yapılan polis operasyonuyla başlatılan 'ihalelerde yolsuzluk, organize suç örgütü kurma' soruşturmasının sanıkları İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı.

aziz8802

 

"ORTADA ÖRGÜT YOK"

Savcı Zafer Sercan Yetişer, 29 sayfalık mütalaasını okuyarak, "Ortada örgüt yok, örgüt olması için gereken maddeler yok" dedi. Soruşturmanın usulsüz başladığın belirten savcı, toplanan delillerin de hukuksuz olduğunu vurguladı. "Zehirli ağacın meyvesi de zehirli olur" diyen savcı, bu bağlamda hazırlanan bilirkişi raporlarının da gerçeklik taşımadığını ifade etti. Savcı beraat talebinde bulundu.

1

[old_news_related_template title="Aziz Kocaoğlu da 'HAYIR' dedi!" desc="Sosyal medya hesabında açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, cumhurbaşkanlığı sistemi için yapılacak olan referandumda 'HAYIR' oyu kullanacağını ifade etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/880-26.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/aziz-kocaoglu-da-hayir-dedi-1657622/"]

"HUKUKA KARŞI HİLE YAPILDI"

Hakimin tek tek taleplerini sorduğu sanıkların beraat istediklerini açıklamasının yanısıra, avukatlar da çarpıcı açıklamalar yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun avukatı Ercan Demir, "İzmir için tarihi bir davadır. Bu dava aynı zamanda belirli bir dönemde motivasyonunu hukuktan almayan bir grubun organize etmiş olduğu kumpas, hukuka karşı hile kullanma ve belirli amaçları gerçekleştirmek için yargıyı vasıta kullanmasıdır. İzmir’de tarihsel olarak gerçekleştirdiği kumpasın davaya dönüşmüş halidir. Hedeflerden biri Aziz Kocaoğlu’nu tutuklamaktı. Gerçekleştiremediler" dedi.

6

"İZMİRLİLER'İN İRADESİNE KUMPAS KURULDU"

Demir, "İzmir halkının iradesine karşı bir kumpas organizasyonu yapıldı. Yıllar boyunca insanlar zan altında kaldı. Önemli bir kısım 14 ay hapiste kaldı. Bir kişi tutuklu yargılanırken mide kanseri teşhis konuldu. Alaattin Eraslan hayatını kaybetti. Bu işin yöneticilerinden organizatörüne kadar herkes çok ağır bedel ödedi" diye konuştu.

3

"İDDİANAMEYE FESAT KARIŞMIŞ"


[old_news_related_template title="Kocaoğlu paylaştı, sosyal medya yıkıldı" desc="Tüm stat ve spor salonlarında halk topluluklarından, sokak sanatçılarına ve sosyal medyanın hemen her platformunda karşımıza çıkıyor İzmir Marşı. Referandum sürecinde 'Hayır' kampanyası yürütenlerin kullandığı marşa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da yeni bir soluk kattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/basliksiz-6-9.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/kocaoglu-paylasti-sosyal-medya-yikildi-1681538/"]

 

"İhalelerde fesat var deniyor. İddianameye fesat karışmış" ifadelerini kullanan Demir, müvekkiline kurulan kumpaslar ve atılan iftiralara ilişkin çeşitli örnekler verdi. Demir, mahkemenin, kumpasçıları mahkum etmesini istedi. Süreci yürütenleri HSYK’ya şikayet ettiklerini belirten Demir, başvurularının hala sonuçlanmadığını söyledi.

2

TÜM SANIKLAR BERAAT ETTİ

Sanık avukatlarının savunmalarının tamamlanmasının ardından, İzmir için tarihi nitelik taşıyan davada mahkeme son sözü söyledi ve tüm sanıklar için beraat kararı verdi. Mahkeme heyeti toplanan delillerin hukuka aykırı olmasını gerekçe gösteren mahkeme, soruşturma sürecinde görev alan kamu görevlilerin tamamı için suç duyurusunda bulunulmasını da kararlaştırdı. Mahkeme başkanı ayrıca, gözaltına alınarak ve tutuklu kalarak mağduriyet yaşanların tazminat başvuru haklarının olduğunu da belirtti.

5

"İDDİANAME ŞEREF VESİKAMIZDIR"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, "Biz hep adalete inandık. Bugün adaletin vicdanı olduğunu tekrar tesis etmiş bulunmaktayız. Firesiz bütün arkadaşımız ile beraat ettik. Ne yapıldığı, neler yapıldığı savcı tarafından tek tek ele anmış ve yasaya uygun olmayan, ahlak dışı hiçbir işimizin olmadığı tekrar teşhir edilmiştir. ‘Bu iddianame bizim şeref vesikamızdır’ demiştim. Bu iddianame şeref vesikamız olduğu gibi Büyükşehir’in onurunun, gurunun ve nasıl çalıştığının göstergesidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm çalışanlarının anladığı bir düstur var: Çalmamak, çaldırmamak ve çalışmak. Çalmamaya, çaldırmamaya ve çalışmaya devam edeceğiz. Allah bir daha tüm namuslu insanları böyle sıkıntılı zamanlar yaşatmasın" dedi. Kocaoğlu, belediye personeline ve tüm İzmirliler'e desteklerinden dolayı teşekkür etti. Kocaoğlu ve diğer sanıklar, adliye önünde toplanan kalabalık tarafından alkışlarla uğurlandı.