Meteoroloji Genel Müdürlüğünün şiddetli yağış uyarılarının ardından İstanbul’da beklenen yağmur etkisini göstermeye başladı.

Yapılan uyarılara rağmen yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşların koşarak duraklara gittikleri görüldü. Bazı vatandaşların ağaçların altına sığındıkları gözlenirken yağışın iş çıkış saatine denk gelmesiyle trafik yoğunluğunun da arttığı gözlendi.

Foto: İHA Foto: İHA


HAVADAN E-5 BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarılarına ardından il genelinde yağış birçok ilçede etkisini arttırıyor. E-5'te meydana gelen yoğun trafik ise drone ile saniye saniye havadan görüntülendi.

ist

İSTANBUL'DA TRAFİK YOĞUNLUĞU

Yağışın mesai saatine denk gelmesiyle İstanbul'da trafik yoğunluğu da yaşanmaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin verilerine göre saat 18:03 itibariyle trafik yoğunluğu  yüzde 64'lerde seyretti.

trafikk

Ancak ilerleyen saatlerde yoğunluk arttı. Saat 18:51 itibariyle ise trafik yoğunluğu yüzde 70'i aştı. Saat 20:34 itibariyle yoğunluk yüzde 47'ye düştü, ancak E-5'teki trafik yoğunluğu bitmiş değil.


Trafik yoğunluğunu canlı takip edin



HAVA TRAFİĞİNİ DE OLMUSUZ ETKİLENDİ

Yağıştan İstanbul’daki hava trafiği de olumsuz yönde etkilendi. Kötü hava koşulu nedeniyle havalimanına iniş gerçekleştirmeye hazırlanan uçaklar arasındaki mesafe uzatıldı.

Foto: DHA Foto: DHA


CB (kümülonimbus) olarak tabir edilen elektrik yüklü yağmur bulutlar nedeniyle çok sayıda uçak havada bir süre tur atmak zorunda kaldı. Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi görevlileri hava trafiğini düzenlemek adına yoğun çaba sarf etti.  Ajanslar