BURSA’nın merkez Nilüfer İlçesi’nde, bir evin çatısına sıkışarak mahsur kalan kırlangıç, Nilüfer Arama-Kurtarma (NAK) ekipleri tarafından kurtarıldı. Veteriner tarafından tedavisi yapılan kırlangıç doğaya salındı. 
Bursa’da geçen cumartesi günü ağaçta mahsur kalan leyleğin kurtarma operasyonunu gerçekleştiren NAK ekipleri bu kez, Nilüfer’in Çamlıca Mahallesi’nde bir evin çatısındaki oluğa asılı kalan kırlangıç için alarma geçti.
Nilüfer Belediyesi’ne yapılan ihbarın kendilerine iletilmesi üzerine harekete geçen ekipler, Çamlıca Mahallesi’ndeki eve gitti. NAK görevlisi Pınar Bulmuş, çıktığı çatıda beline ip bağlayıp kendisini güvene aldıktan sonra saçaklardan oluğa ulaştı. Kurtarılan kırlangıç, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü.
Ekipler kurtarma operasyonunu gerçekleştirirken, yakındaki bir anaokulun öğrencileri de çalışmayı merakla izledi. Kurtarma çalışmasını heyecanla izleyen öğrenciler ekipleri alkışladı. Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülen kırlangıç, burada tedavi edildikten sonra doğaya salındı. 

 

DHA