FETÖ/PDY'nin adliye yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. 16'sı adliye çalışanı biri 'adliye imamı' 17 kişi hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle ikinci iddianame hazırlandı.


FETÖ/PDY'nin Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki yapılanmasına ilişkin ikinci iddianamede tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 15 zabıt katibi, 1 teknisyen ile bu kişilerden sorumlu 'imam' olduğu öne sürülen ve başka bir kurumda memur olarak çalıştığı belirtilen bir kişi şüpheli olarak yer aldı. 9'u tutuklu 17 şüphelinin de FETÖ'nün şifreli mesajlaşma programı olan Bylock'u kullandığı belirtilen iddianamede, tüm şüpheliler hakkında, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7.5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianame Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.


İLK İDDİANAMEDE 129 ŞÜPHELİ YER ALDI


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı'nca hazırlanan ilk iddianamede, 87'si tutuklu 129 şüpheli yer alıyordu. Şüphelilerden 122'sinin bylock kullanıcısı olduğu belirlenmişti.
 

DHA