İŞÇİLERLE YEMEK YEDİ
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, cuma namazının ardından Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada işçilerle birlikte öğle yemeği yedi. Burada işçilere seslenen Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlattı. Mevcut sistemin miadını doldurduğunu kaydeden Kurtulmuş, şöyle konuştu:
"Ülkenin kalkınması, müteşebbislerin sermaye koyması ve işçilerin emek koymasıyla mümkündür. Bizim üzerimize düşen, bu ortamı hazırlamaktır. Siz çalışıyorsunuz, patronlar çalışıyor, biz de gece gündüz çalışıyoruz. Ortak hedefimiz daha güçlü ve büyük bir Türkiye oluşturmaktır. Allah hepimizin bu iyi niyetle yapmış olduğu çalışmaların karşılığını versin. Türkiye geçmiş dönemlerde nice ekonomik krizler, nice istikrarsız dönemler yaşadı. En fazla etkilenen şehirlerden biri de Gaziantep oldu. Ne zaman Türkiye genişledi, büyüdüyse Gaziantep'te büyüdü. Türkiye'de önümüzde bir referandum var. Bu referandum her birimiz için geleceğimiz için çok önemli. Geçmişte şu veya bu partiye oy vermiş olabilirsiniz. Bu seçim Türkiye'nin geleceğinin seçimidir. Bu sistemini artık miadı doldu. Bu sistem artık Türkiye'yi taşımıyor. Türkiye büyük meydan okumalarla karşı karşıya aynı zamanda da çok büyük imkanları var."
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin sistem tıkanıklığını kaldıracağını ve Türkiye'nin yoluna devam edeceğini ifade eden Kurtulmuş, "67 yılın özeti kısa süreli hükümetler, kurulamayan hükümetler ve maalesef 17 ayda şuraya bir market kursanız market 17 ayda ancak çalışır hale gelir. Dolayısıyla 17 aylık, 25 günlük hükümetler oldu. Türkiye bu kısa süreli hükümetlerle zaman kaybetti. Eğer sistem kilitlenirse olur mu olur, oldu mu oldu. Sistem kilitlenirse birileri askeri darbe yapmasın, kararı halk, millet versin. Efendim bir sabah Cumhurbaşkanı kalkacak, kafası bozulacak, meclisi feshedecek. Yok böyle bir şey. Hiç bir sorumlu siyasetçi bunu yapmaz. Dolayısıyla Türkiye bir daha sistem kilitlenmesini yaşamayacak. Dolayısıyla Türkiye tıkır tıkır çalışacak" diye konuştu.
Kurtulmuş, Avrupa ülkelerini de Türk bakan ve milletvekillerine yönelik tutumlarını da eleştirerek, şunları söyledi:
"Türkiye bu sistemle ayaklarındaki prangaları çıkarırsa, siyasi çatışmalarla kavga etmeyecek, vakit kaybetmeyecek. Türkiye çok daha güçlü ve hızlı bir şekilde karar alacak. Türkiye Allah'ın izniyle yeni sistemle giderse, 25 milyon dolarla seviyesine gidecek. İstiyorlar ki Türkiye'nin ayaklarında prangalar bağlı kalsın. Bu millet, Allah'ın izniyle 16 Nisan'da 'Evet, evet, evet' diyecek ve bütün bu oyunları bozacak. Mesele Tayyip Erdoğan, Ak Parti meselesi değildir. Herkes Türkiye'nin gerçeklerini, Türkiye'nin düşmanlarının yaptığını düşünsün ve bunun ne kadar önemli bir memleket meselesi olduğunu düşünsün ve ona göre oy versin."

DHA