Almanya'da Kuzey Bavyera’nın en büyük Bahçecilik ve Turizm Fuarı (Ferizeit 2017) kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuara turizm ve ulaştırma alanında faaliyet gösteren Türk şirketleri de katıldı.
73 bin metre kareye yayılan 12 salonda, 850 yerel ve uluslararası seyahat acentesi kendi ülkelerinin tanıtımını yaparken Türkiye de, Frankfurt Turizm ve Kültür Ataşeliğinin açtığı stantta tanıtıldı. 50 metrekarelik stantta Türk Hava Yolları, Bentour Reisen, Ordu, Kemer, Side Royal Palace, Seashell Resot, Clup Calimera Serra Place, Mukarnas Spa Resort gibi çok sayıda firma yer aldı.
Türkiye standında Ümit Gümrükçü ayrıca, geleneksel ebru sanatının tanıtımını da gerçekleştirdi.
Fuara müstakil olarak katılan Re-Vo Reisen, Kuzey Kıbrıs ve Kapadokya’yı tanıttı. Sunsin Hotel de ziyaretçilere kendi otelleri hakkına bilgi verdi.
Türkiye Başkonsolosu ziyaret etti
Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül, Türk stantlarını ziyaret ederek ilgililerden bilgi aldı.
Bavyera televizyonu da bir saat boyunca Türk standında çekim yaparak, ziyaretçilere Türkiye’ye gidip gitmeyeceklerini sordu.
Turizm Fuarı dışında, yaşlılara sağlık hizmeti veren kuruluşları bünyesinde barındıran İnviva fuarında sahneye çıkan Nürnberg Altın Kızlar Grubu, Türk halk oyunlarından örnekler sundu. Halk oyunları ekibi iki kez sahne aldı.
Fuar 19 Mart tarihine kadar sürecek.

(lı)

Görüntü Dükümü
-Türk stantları
-THY
-Alman TV’si çekim yaparken
-Ebru sanatı tanıtılıyor
-Alman televizyonu
-Başkonsolos Kül stantları ziyaret ederken
-İtalya standında ilgi çeken danslar
-İnviva fuarında Türk Altı Kızlar grubu

 

DHA