Erdoğan başkanlığındaki Türk heyetini taşıyan uçak ilk olarak Bahreyn'in başkenti Manama'ya indi. Burada Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife tarafından karşılanan Erdoğan ve beraberindeki heyet, resmi temasların ardından Suudi Arabistan'a uçtu.

Suudi Arabistan'da Erdoğan'ı ve Türk heyetini taşıyan uçak, Riyad'a indi. Burada da Kral Salman tarafından havaalanında karşılanan Erdoğan ve Türk heyeti, daha sonra resmi görüşmeleri gerçekleştirdi.
Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak Riyad'dan sonra, gezinin üçüncü ayağı olan Katar'a geçti. Katar ile Türkiye arasındaki resmi görüşmeler Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirildi.
Katar'la birlikte Erdoğan ve beraberindeki heyetin Körfez turu da resmen sona erdi. Erdoğan Katar'dan 15 Şubat günü saat 17.20'de, kendisini ve beraberindeki heyeti taşıyan "TUR" uçağı ile ayrıldı.

Ancak Erdoğan Katar'dan doğrudan Türkiye'ye gelmedi.

Erdoğan, Türkiye'ye 16 Şubat saat 20.27'de vardı.

Arada geçen bir günlük süre içinde ise Erdoğan ve beraberindeki heyetin Umre yaptıkları ortaya çıktı.

Erdoğan'ı taşıyan uçak, resmi Körfez turunun son durağı olan Doha'dan yeniden Suudi Arabistan'a gitti. Burada, kutsal topraklara geçerek Umre yapan Erdoğan ve beraberindeki heyet, 16 Şubat'ta Türkiye'ye döndü.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan Umre yaptı" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Suudi Arabistan'da Umre ibadetini gerçekleştirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/umre-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/cumhurbaskani-erdogan-umre-yapti-1682356/"]