Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu ünlü sanatçı Payidar Tüfekçioğlu 55 yaşında yaşamını yitirdi. Hollywood filmlerinde ünlü oyuncuların Türkçe düblajını yapan Tüfekçioğlu, uzun süredir karaciğer nakli için donör bekliyordu.

PAYİDAR TÜFEKÇİOĞLU KİMDİR?

1962 yılında İzmir’de dünyaya gelen Payidar Tüfekçioğlu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Devlet Tiyatroları’nda görev almaya başlayan Tüfekçioğlu, Bursa Devlet Tiyatrosu, Antalya Devlet Tiyatrosu ve İstanbul Devlet Tiyatrosu’da çalışmıştır. Payidar Tüfekçioğlu’nun Tiyatro ve sinema çalışmalarının yanı sıra dublaj çalışmaları da bulunmaktadır. Hollywood filmlerinin önemli oyuncularının Türkçe dublajlarını yapmıştır. En bilindik seslendirmeleri Sylvester Stallone, Bruce Willis, Samuel Jackson, Morgan Freeman, Clint Eastwood gibi önemli aktörlerin Türkçe düblajlarını üstlenmiştir.

Dizileri; Ölümsüz Aşk, Naciye’yi Kim Sevmez, Hünkarın Bir Günü, Acayip Hikayeler, Kurtlar Vadisi Pusu, Yunus Emre, Aşkın yolculuğu, Sudan Bıkmış Balıklar’dır.