Real Madrid - Barcelona maçı heyecanla bekleniyor dünyanın birçok yerindeki futbolseverler tarafından. İspanya'nın iki köklü takımı bir kez daha El Clasico için karşı karşıya gelecekler. İspanya La Liga'da lider Real Madrid ile 3 puan gerisinden onu takip eden Barcelona, Santiago Bernabeu Stadı'nda tüm kozlarını paylaşacaklar. Barcelona, Şampiyonlar Ligi'nde Juventus'a elendikten sonra ligde şampiyon olmak için bu maçı muhakkak kazanmak zorunda. Real Madrid ise, Barcelona maçına Şampiyonlar Ligi'nde tur atlamış, formunda bir Ronaldo ve seyirci avantajı ile çıkacak. Peki Real Madrid - Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta başlayacak? El Clasico hangi kanaldan yayınlanacak? Bu dev maçı şifresiz izlemek mümkün mü?

REAL MADRİD - BARCELONA MAÇI: 1.6 MİLYAR EUROLUK DEV KARŞILAŞMA
İspanya La Liga'da bu hafta El Clasico heyecanı yaşanacak. Ligde Real Madrid 75 puanla lider, Barcelona 72 puanla ikinci sırada yer alıyor. 780 milyon € değerinde Real Madrid ile yine 780 milyon €'luk Barcelona arasında oynanacak El Classico öncesi nefesler tutuldu. Real Madrid ile Barcelona, en son La Liga'da ilk yarıda 3 Aralık 2016'da karşılaştılar. 98 bin seyirci karşısında oynanan El Clasico maçı, Luis Suarez ile Sergio Ramos'un karşılıklı golleriyle 1-1 berabere bitti.

174. EL CLASİCO
Real Madrid ve Barcelona, 174. kez La Liga'da karşı karşıya gelecek. Bu zamana kadar yapılan maçlarda Real Madrid 72 kez kazanırken, Barcelona ise 68 galibiyeti bulunuyor. 33 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. La Liga'daki maçlarda Real Madrid'in 282, Barcelona'nın 274 golü bulunuyor.

La Liga'daki ilk resmi El Clasico maçı, 17 Şubat 1929'da Barcelona'daki Ciudad Condal Stadı'nda oynanmış ve karşılaşmayı 2-1 Real Madrid kazanmıştı.

El Clasico'da 21 gole imza atan Barcelonalı Lionel Messi en golcü futbolcu konumunda bulunuyor. Real Madrid'de Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo'nun ise 16 golü var. La Liga'daki gol krallığında Messi 29 golle ilk sırada yer alırken, onu Luis Suarez (23) ve Cristiano Ronaldo (19) takip ediyor.

ARDA, EL CLASİCO'DA OYNAYACAK MI?
Barcelona forması giyen Arda Turan, El Clasico'da forma giyecek mi Türk futbolseverler merak ediyor. 12 Mart'da Deportivo ile oynanan maçta sakatlanan Arda Turan'ın Real Madrid - Barcelona maçında forma giymesi bekleniyor. Barcelona'da Neymar'ın sakatlığı nedeniyle forma giyemeyeceği El Clasico maçında Luis Enrique'nin Arda Turan'a şans vereceği düşünülüyor. Arda Turan'ın Real Madrid - Barcelona maçının ikinci yarısında sahada yerini alması olası yüksek gözüküyor.

RONALDO, EL CLASSICO'DA REKOR DENEYECEK!
Real Madrid - Barcelona maçında ev sahibi takımın en büyük kozu olan Ronaldo, El Clasico'da yeni bir rekora imza atabilir. Dünyada en fazla izlenen futbol karşılaşması olan Real Madrid - Barcelona maçında Ronaldo iki gol daha atarsa kendi kulübünün El Clasico'da en fazla gol atan oyuncusu Alfredo Di Stefano'ya ait 18 gollük rekoru egale etmiş olacak. Ronaldo, Real Madrid tarihinde en çok gol atan (376), en çok hat-trick yapan (38) ve Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid adına en fazla gol kaydeden (103) oyuncu rekorlarını elinde bulunduruyor.



















































OyuncuMaçDkGGAv1Y2YİGSG
Ronaldo1085210316433
Messi10754920.94523
Suarez12912800.674411

BARCELONA REAL MADRİD MAÇI HANGİ GÜN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Dünya üzerinde yüzü aşkın kanal tarafından yayınlanacak olan El Clasico maçı Türkiye'den hangi kanaldan izlenebilecek? Barcelona - Real Madrid maçı, 23 Nisan Pazar günü TSİ 21.45'de Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanacak. Alejandro Hernandez tarafından yönetilecek maçı BeIN Sports 3 kanalından ve Digitürk Play'dan canlı olarak izleyebilirsiniz.

Santiago Bernabéu Stadyumu
Estadio Santiago Bernabeu İspanya'nın Madrid şehrinde 1947 yılında yapılan stadyum. Bu stadyumun ev sahibi takımı Real Madrid'dir. İsmi efsane başkan Santiago Bernabéu Yeste'den gelmektedir. İnşaat çalışmaları 27 Ekim 1944'te başlayan stat, Aralık 1947'de törenle açıldığında ilk isim olarak Estadio Chamartín seçilmiştir. 4 Ocak 1955'te ise Real Madrid, stadın adını bugünkü ismi olan Santiago Bernabéu Stadyumu olarak değiştirmiştir.

Stat kapasitesi değişkenlik göstermektedir. İlk yapıldığında 70.000 kapasiteli olan stadyum, 1953'te 120.000'e ulaşmıştır. Stadın yenilenme çalışmaları esnasında kapasitesi azaltılmıştır. Bunun nedeni UEFA standartlarındaki statların tamamen koltuklu olmasıdır. Bugünkü kapasitesi 81.044'tür.

Stad yapıldığından beri, Real Madrid maçlarının yanı sıra, çok önemli uluslararası turnuvalara ve final maçlarına ev sahipliği yapmıştır. Metro bağlantısı mevcut olan stat Madrid'in iş ve ticaret bölgelerinden birinde bulunmaktadır. Ayrıca bu stat 2010 UEFA Şampiyonlar Ligi finaline de ev sahipliği yapmıştır.