Lizbon / PORTEKİZ

Çelik Motor, bünyesindeki markalarla sektörün farklı kulvarlarında boy gösteriyor. Filo ve günlük kiralamayı Garenta markası altında birleştiren şirket geçtiğimiz yıl farklı markalardan yaklaşık 20 bin araç satın aldı. Araç parkı 30 bin adedin üzerine ulaşan Garenta, şimdi de zırhlı otomobil kiralayarak yeni bir kulvara yelken açıyor.

6kia20cm

HER TALEP DEĞERDİRİLECEK


Uzun dönem kiralama yapmak isteyen müşterilerden zırhlı araç talepleri geldiğini belirten Çelik Motor Genel Müdürü Özgür Maraş, “Zırhlı lüks araç kiralamak isteyen çok sayıda müşterimiz var. Ancak bu alanda talepleri karşılamak kolay değil. Alman markaların hakim olduğu bu alanda üretimler kısıtlı ve uzun bekleme süreleri gerekiyor. Rusya pazarı için verilen siparişlerden iptal olanları bünyemize kaydırdık. Mart ayında teslim edilecek iki Mercedes S Serisi ile kiralamaya başlıyoruz. Diğer talepler için de çalışmalarımız sürüyor” açıklaması yaptı.

2 Özgür Maraş

ÖZEL ÜRETİM YAPILIYOR


Zırhlı araçlar için Mercedes, BMW ve Audi başta olmak üzere Alman markaların özel departmanları tarafından üretim yapıldığını vurgulayan Maraş, “Farklı koruma seviyelerine göre üretim ve teslimatlar uzun süre alıyor. Araçların satış fiyatları da çok yüksek olduğu için uzun dönem kiralama için talep yükseliyor. Bu araçları daha sonra ikinci el olarak da satacağız” diye konuştu.

Yeni Rio martta geliyor

Kia’nın 473 bin adetlik global satışlarının yüzde 16’sı ile en yüksek satış rakamını yakalayan modeli Rio, tümüyle yenilendikten sonra iddiasını yükselterek geliyor. B sınıfında rekabet eden Rio, yenilenen 4. nesliyle rakipleri karşısına daha da iddialı çıkacak. Kore'de üretilecek araç, Avrupalı tüketicilerin beklentileri göz önüne alınarak tasarlanmış ve kaplan burnuna benzeyen yeni ön ızgarası ile oldukça dikkat çekici. Yeni Rio önceki modele göre daha olgun bir karaktere bürünmüş.

HEDEFİ 5 YILDIZ GÜVENLİK


“Çarpışma testlerinde 5 yıldızı hedefleyen Rio’nun sınıfında yaya tespitini sağlayan Otonom Ani Fren (AEB) özelliği olan ilk otomobil olacak” diye konuşan Kia Grup Direktörü Ayşe Tuncel, “Gösterge panelinin merkezinde yer alan yeni bilgi-eğlence sistemi Kia’nın en yeni özelliklerini bir araya getiriyor. Akıllı telefonların tüm uygulamaları ekrandan kontrol edilebiliyor” dedi. Tuncel, “Arkada oturan yolcular için USP girişi de bu sınıfta ilk kez sunulacak” dedi.

ÜÇ MOTOR SEÇENEĞİ


Rio ülkemiz pazarına 1.25 lt (84 beygir), 1.4 lt (100 beygir) benzinli ve 1.4 lt (90 beygir) dizel olmak üzere 3 motor seçeneğiyle sunulacak. Dört kademeli otomatik şanzıman sadece 1.4 lt benzinli motorda alınabilecek. Yeni Rio, Türkiye çapında satışa sunulduğunda, sekiz farklı dış renk seçeneği ve üç adet 15 inç ile 16 inç çap aralığında çelik ve alüminyum alaşım jant seçeneğiyle tercih edilebilecek.

6kiaayse15cm Ayşe Tuncel