Business Insider'da yer alan habere göre; Amerika gıda endüstrisi her yıl 150 bin ton yumurta kabuğunu çöpe atıyor.

shutterstock_59785396-custom

Peki, yumurta kabuğunu çöpe atmak yerine yemeye ne dersiniz?

shutterstock_73897090-custom

Uzmanlar, yumurta kabuğunun kalsiyum açısından çok zengin olduğunu belirterek, yüzde 95 oranında kalsiyum karbonat bulunduğunu söylüyor.

shutterstock_104216771-custom

Yalnızca bir tane yumurtanın kabuğunda iki gram kalsiyum bulunuyor.

shutterstock_241302907-custom

Ancak yumurta kabuklarını kesinlikle çiğ tüketmemeniz gerekiyor.

shutterstock_243634225-custom

Yumurta kabuğunu potansiyel bakterilerin ölmesi için öncelikle kaynatmak, ardından da 200 F (93 ºC) derecede 10-15 dakika fırında pişirmek gerekiyor.

shutterstock_283130753-custom

Fırından aldığınız kabukları ince toz haline gelene kadar mutfak robotunda öğütün.

shutterstock_309725741-custom

Kabuğun içeriğindeki kalsiyum, kadınlarda yaşlanmaya bağlı olarak gelişen osteoporoz ağrılarını ve kemik erimesini azaltıyor.

shutterstock_316477640-custom

Öğütülen yumurta kabuğunu una karıştırabilir ve bu undan da ekmek, pizza ya da makarna yapabilirsiniz.

shutterstock_325611566-custom

Fakat dikkatli olmanız gereken bir konu var; o da kalsiyumun azının da fazlasının da zararlı olduğudur.

shutterstock_577924096-custom

Sağlıklı bir yetişkin günde 1 gramdan fazla kalsiyuma ihtiyaç duymaz.