İnsansız hava aracı tasarımı ekibi “Anatolia Aero Design” yeni bir başarıya imza attı. Anatolia Aero Design, ABD'nin California eyaletinde düzenlenen, Society of Automotive Engineers tarafından ev sahipiliği yapılan uluslararası yarışmadan 3 ödülle döndü. 76 takımın katıldığı yarışmadan, "En Yüksek Taşıma Oranı Ödülü"nde, 1'inciliği elde eden “Atlas”, "En Yüksek Yük Ödülü"nde 2'nci, "Genel Sıralama"da ise 3'üncü olmaya hak kazandı.

TÜRKİYE'DE DE ÖDÜL ALMIŞLARDI

Önceki senelerde de yurt dışı ve yurt içi insansız hava aracı tasarımı yarışmalarına katılan Anatolia Aero Design Takımı, 2015'te Türk Hava Kuvvetleri'nin düzenlediği uluslararası “Future Flight Design (Geleceğin Hava Aracı Tasarımı)" yarışmasında ikinci olmuş ve ilk üçe giren tek Türk ekibi olarak göze çarpmıştı.

[old_news_related_template title="En küçük drone yakında sahneye çıkıyor!" desc="DJI yakın zamanda yeni insansız hava aracını tanıtmaya mı hazırlanıyor bilinmez ama yeni gelen IHA’ların boyutlarının küçük maliyetlerinin daha düşük olacağı söyleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/drone-spark.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/en-kucuk-drone-yakinda-sahneye-cikiyor-1791225/"]