Bundan tam iki yıl önce dünyanın ilk internete bağlanan diş fırçası modelini piyasaya süren Kolibree firması, şimdi çok gelişmiş yeni bir diş fırçasıyla öne çıkmaya çalışıyor. Kolibree, yapay zeka (AI) teknolojisini kullanan ve içindeki minik işlemci sayesinde alışkanlıklarınızı kaydeden diş fırçasına Ara adını vermiş.

İlgili haber: Google’ın yapay zekası artık e-postalarınıza cevap verebiliyor

Yapay zekaya sahip Ara, diğe ürünlerde olduğu gibi davranışlarınızı kaydetmek için cihazı her seferinde akıllı telefon uygulamasına bağlanmaya çalışmıyor. Her diş fırçaladığınızda yaptıklarınız otomatik olarak fırçaya kaydeden Ara’nın işlemcisi kendi özel yapay zekasıyla alışkanlıklarınızı analiz ediyor. Ara’nın telefonlarınızda kullanabildiğiniz bir uygulaması da var. Bu uygulama ve ayrıca haftalık otomatik e-postalar ile diş fırçalamada ne durumda olduğunuzu size gösteriyor.

Fırçalama süreniz, hangi aralıkla fırçaladığınız, dişlerinizin neresini nasıl fırçaladığınıza dair raporlar ve sizin için özel yönlendirmeler ile daha sağlıklı dişlere sahip olabilirsiniz. Eğer ilginizi çektiyse, firmanın web sitesinden Ara akıllı diş fırçasını sipariş edebiliyorsunuz.

[old_news_related_template title="Zuckerberg kendine özel yapay zeka hazırlıyor" desc="Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, evinde işlerini daha rahat halledebilmek için Jarvis adını verdiği yapay zekayı geliştiriyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/jarvis2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/teknoloji/zuckerberg-kendine-ozel-yapay-zeka-hazirliyor-1578725/"]