KGI analisti Kuo'ya göre iPhone 8, 5.8 inç çerçevesiz bir OLED ekrana sahip olacak. Bu da Apple'ın iPhone'da ana ekran tuşu ve Touch ID'yi kaldıracağı anlamına geliyor. Kuo, yeni kimlik tanıma özelliği hakkında bilgi vermiyor. Ancak daha önce sıkça gündeme gelen yüz tanıma ve iris tarama teknolojilerini içeren bir biyometrik teknolojinin kullanılma ihtimali yüksek.

Moto G5 ve Moto G5 Plus detaylandı

Ortaya çıkan iddialara göre iPhone 8, 5.8 inç OLED bir ekrana ve 5.15 inç kullanım alanına sahip olacak. Ancak bu ekranda bazı alanlar sanal tuşlara özel olacak. Kuo'nun raporunda paylaştığı bir çizimden, bu alanın yeni MacBook Pro'daki Touch Bar'a benzer olacağı anlaşılıyor.

iphone8ic

Kuo, daha önceki raporunda iPhone 8'in devrelerinin küçültülerek 4.7 inçlik gövdeye 2700 mAh güç veren bir batarya yerleştirileceğini de belirtmişti. OLED ekran, LCD'ye göre daha az enerji tükettiği için 4.7 içlik iPhone 8'in 5.5 inçlik Plus modelden daha uzun batarya ömrü sunacağını raporlamıştı.

Kuo, iPhone 8'in dışında Apple'ın 4.7 ve 5.5 inç iPhone üretmeye devam edeceğini tahmin ediyor. Önceki araştırma raporlarında kablosuz şarj özelliğinin bütün modellerde olacağı dışında bu iPhone modellerinin özellikleriyle ilgili bilgi vermedi. Kuo, iPhone 8 dışındaki modellerin küçük iyileştirmeler ile geleceğini, yani iPhone 7S modelleri olacaklarını düşünüyor.

[old_news_related_template title="iPhone 7'ler soyuluyor mu?" desc="iPhone 7'lerde soyulmalar başladığı ve telefonun kasasının ortaya çıktığı iddiası kullanıcıları telaşlandırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/apple-soyulma.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/iphone-7ler-soyuluyor-mu-1683129/"]