Bu hafta sizlerle Amerika’nın en hareketli şehirlerinden biri olan San Francisco’da harika bir gastronomik restoran olan ‘Saison’ı paylaşmak istiyorum. Bu mekan özellikle açık mutfağıyla beni çok etkiledi…

4

Seyahat organizasyonumuzu yaptıktan bir saat sonra ‘Saison’da yer ayırttım. Rezervasyon yaptırdıktan hemen sonra da çok sevdiğim bir eleştirmenin yorumlarını okudum. Her seferinde kendi yorumlarımı da değerlendirmek adına yazdıklarını okuyorum ve ortak noktalarımızın altını çiziyorum. İtiraf etmeliyim ki en güzel masayı bize vermişlerdi.

5

Mutfağın ortasında yapılan her şeyi görme imkanı gerçekten paha biçilemez. Çok sevdiğim 2001 yılı İtalyan bir şarap sipariş ettik ve şarap bozuk olduğu için biz de tavsiye ettikleri eşleşmeleri aldık. Aslına bakarsanız bu durum pek hoşuma gitmedi. Şarap seçenekleri çok değerli isimler tarafından hazırlanmış ve menüyü açtığınızda gerçekten çok etkileniyorsunuz.

3

Şef adeta bizi büyüledi


Yemekler gelmeye başladıkça şefin deneysel mutfağı ve servis şovları bizi büyüledi. Okyanustan çıkan kabuklu deniz mahsullerini yorumlaması, üç gün iste beklettiği iliği sos olarak kullanması, ahtapotu kurutarak rendeleyip servis etmesi gerçekten muazzamdı. Üç Michelin yıldızlı ‘Saison’ size harika gastronomik bir deneyim sunuyor. Bu arada Avrupa, Amerika’nın yanında gastronomik deneyim yaşamak isteyenler için ekonomik bir seçenek. Çünkü Amerika’da direkt olarak hesabın yüzde yirmisi bahşiş olarak alınıyor.

12 11 10 9 8 7