Batı Avrupa’nın tarihi dokular ve kanallarla örülü, romantik şehirlerinden birindeyiz bu hafta. Belçika’nın harika duraklarından biri olan Brugge artık turizmin ve gastronominin de önemli adresleri arasında yer alıyor…
1

Dünyaca ünlü bir restoran

Gastronomi, şehrin yükselen değerlerinden biri ve tam bu noktada şehrin 3 Michelin yıldızlı restoranı Hertog Jan dikkatleri üzerine çekiyor. Gert De Mangeleer ve Joachim Boudens’in 2005 yılında devraldığı restoran, tüm dünyanın en hatırı sayılır restoranlarından biri haline geliyor ve kendini geliştirmeye başlıyor.

7

Öğle yemeklerini tercih ediyorum

Böylesi güçlü bir ikili bir araya geldiğinde, ortaya damak zevkinizi kökünden değiştirecek güçlü bir menü çıkıyor. Tadım menüleri için öğle yemeklerini tercih ediyorum. Hertog Jan'ın yemekleri çok başarılı. En önemlisi de tadım menülerinde sonlara doğru tokluğun tavan yaptığı restoranların aksine, menünün sonundaki peyniri gerçekten keyifle yemek yiyebilmek.

9

Şarap eşleşmelerini almanızı öneririm

Yemeklerin sunumlarındaki renkler de çok neşeli. Son zamanlarda şefin yemeklerini tadarken şefin yaşını bilmesem bile tabak sunumlarından genç mi yaşlı mı hemen anlayabiliyorum. Hertog Jan’a rahat giyinerek gidebilirsiniz. Sommelier o kadar başarılı ki, yemeklerde restoranın şarap eşleşmelerini almanızı tavsiye ederim. Brugge, damak zevkinizi geliştirmek için ideal bir durak.

6