İran'da günlerdir devam eden ve en az 22 kişinin hayatını kaybettiği gösterilere ABD'nin tepe isminden peş peşe tweetler gelmesi iki ülke arasındaki soğuk ilişkide yeni bir gerilim yarattı.

ABD Başkanı Trump, bugün göstericilere destek verdiğini duyurmuş ve, "ran halkı sonunda gaddar ve yozlaşmış İran rejimine karşı harekete geçmeye başladı. Başkan Obama’nın akılsızca verdiği para terörizme ve onların ‘ceplerine’ girdi. İnsanların çok az gıdası var, enflasyon yüksek ve insan hakları yok. ABD, yaşananları izliyor" tweetini milyonlarca takipçisine atmıştı.

[old_news_related_template title="Son dakika açıklaması! İran ruhani lideri Hamaney ilk kez konuştu" desc="İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney, en az 22 kişinin öldüğü yüzlerce kişinin de gözaltına alındığı ülkedeki şiddetli protestolarla ilgili olarak ilk kez konuştu. Öte yandan İran devlet televizyonundan geçen son dakika haberine göre de İsfahan şehrinde Pazartesi günü yaşanan protestolarda 9 kişi hayatını kaybetti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/sur-sondakika.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/son-dakika-aciklamasi-iran-ruhani-lideri-hamaney-ilk-kez-konustu-2157006/"]

Fakat Trump'ın bu açıklamaları jet hızıyla karşılık buldu. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi bir açıklama yaptı. Kasımi, "Başka ülkelere yönelik saldırgan tweetler atarak vaktini harcayacağına, Trump Amerika'nın iç sorunlarına odaklanmalı" dedi.

[old_news_related_template title="İran'da ekonomik isyan büyüyor, ölü sayısı durmaksızın artıyor! | Son dakika haberleri" desc="İran’da, ekonomik durumu ve temel besin gıdalarındaki yüksek fiyat artışını protesto etmek için düzenlenen gösterilerde toplam 22 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Gösterilerin beşinci gününe gelindiğinde gözaltına alınan kişi sayısının da 400'ü geçtiği belirtiliyor. İran Cumhurbaşkanı Ruhani protestolarla ilgili olarak milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada önemli ifadeler kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/iran1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/iranda-ekonomik-isyan-buyuyor-1i-polis-18-olu-2156331/"]

Kasımi, ABD'de her gün onlarca insanın öldürüldüğünü ve milyonlarca evsiz ve aç insanın olduğunu da ifade ederek Trump'ın bu sorunları görmemezlikten gelmesini eleştirdi.