Olay Christen'ın evinin balkonunda sabah 7:00 sularında kendi kendini silahla vurmasıyla gerçekleşti.

Bütün suratı paramparça olan kadın, Amerika'nın Virginia eyaletindeki Fairfax Inova Hastanesinde üç hafta yaşam mücadelesi verdikten sonra hayatta kalmayı başardı.

Suratının dağılmasından dolayı uzun süre yemek yiyemeyen, konuşamayan kadın yıllar sonra yaşadıklarını şu cümlelerle aktardı:

5a

Güzel bir işim vardı, sevgilimle evlilik planları yapıyorduk, boş vakitlerimi çocuğum gibi sevdiğim köpeğimle geçiriyordum. Bir sürü arkadaşım vardı hafta sonları plan yapmaya zorlandığım...

Derken bir gün 18 yıllık işimden kovuldum. Arkasından bana çocukluğumda bakan anneannemi ardından da köpeğimi kaybettim. Gecelerce günlerce ağladım.

İş bulamadım! Tazminatım suyunu çekmişti. Evimin kirasını nasıl ödeyeceğimi düşünmeye başlamışken, sevgilim tarafından terk edildim.

Her hafta benimle buluşmak için sıraya giren arkadaşlarım yok olmuştu.

3a

Ben de yok olmak istedim! Çünkü hayatımdaki her şey yok olmuştu...

Geceleri uyuyamıyordum. Mutsuzluktan ve umutsuzluktan panik atak hastalığına yakalandım.

Derken bir sabah silah almaya gittim o sabaha karşı kendimi öldürmeye kararlıydım.

Sabah 7:00 sularında uyandım. Düşündüm, ağladım...

Bu kararı vermek çok da  kolay olmamıştı benim için.

Son duamı ettim ve tetiği çektim.

1a

Sonrasını hatırlamıyorum. Gözlerimi açtığımda Fairfax Inova Hastanesinde'ydim. Suratım paramparça olduğu için aylarca doktorlar aynaya bakmama izin vermedi. Fakat hissediyordum. Ne konuşabiliyordum, ne de yemek yiyebiliyordum.

Anksiyete bozukluğum hala devam ediyor. Fakat yaşadığım için mutluydum.

4a

Şuan benim için farklı bir hayat başladı.

Depresyon intihara sürükler mi?

Karamsar, kötümser düşünce egemendir. İleri seviyelerde değersizlik ve anlamsızlık hissi gelişir. Gelecek ile ilgili düşünce ve planlar kaybolur. Ölüm ve intihar düşünceleri ise depresyon ağırlaştıkça daha çok zihni meşgul etmeye başlar.

Halsizlik, uyku ve iştah problemleri ve açıklanamayan nörolojik bedensel yakınmalar sıktır. Bireye göre değişmekle beraber bazen iştah artması bazen azalması söz konusu olabilir. Uyku azalması ya da aşırı uyuma hali de görülebilir.

Hayattan zevk alamama esastır. Bunaltı hissi ve neşesizlik dikkat çeker.

Depresyon çoğu zaman hafife alınsa da aslında ileri sonuçları ölüme kadar götürebiliyor.

Ne zaman ciddi boyuta ulaştığı anlaşılır?

Depresyonun ileri seviyelere ulaşması halinde düşünce bozukluğu da ağırlaşabilir. Psikotik depresyonda gerçeği değerlendirme bozukluğu gelişir ve ölüm düşünceleri hakim olur. Bu durumlarda intihar riski çok yükselebilir ve kliniğe yatarak tedavi gerekli hale gelebilir. Melankolik depresyon durumunda ise hastanın hareketleri, konuşması ve duygusal tepkileri son derece kısıtlı hale gelir.

İntihar düşüncesi psikiyatrik muayenede mutlaka titizlikle sorgulanmalıdır. Ölüm ve intihar düşünceleri ‘ölsem de kurtulsam’ ifadelerinden planlı kendini öldürme fikirlerine kadar ağırlaşan derecelerde olabilir.