TSK'nın terör örgütleri PKK, PYD/YPG ve IŞİD'e karşı başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu devam ederken, uluslararası kamuoyunda Suriye ordusuyla ilgili bir iddia gündeme geldi. Rusya'nın önde gelen medya kuruluşlarından Russia Today'de yer alan haberde, Suriye hükümetinin Afrin'e girmeyi planladığı iddia edildi.

Haberde terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG'nin çağrısı ile birlikte Suriye ordusunun Afrin'e girmeyi düşündüğü belirtildi. RT'nin Arapça servisinde yer alan haberde Suriye'nin teröristlerle bir anlaşma yaptığı iddia edildi. Rus haber ajansı Sputnik'te yer alan haberde ise, Şam yönetimi ile terör örgütü YPG'nin anlaştığı ve Suriye ordusunun Afrin'e birkaç gün içerisinde gireceği iddia edilmişti.

[old_news_related_template title="Son dakika! Türk yetkili haberi verdi: Türkiye'den ABD'ye Menbiç teklifi..." desc="ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Ankara temasları sonrasında Reuters'a konuşan Türk yetkililer son dakika açıklamasında bulundu. Açıklamada Türkiye'nin ABD'ye Menbiç'te ortak görev önerdiği belirtildi. Öte yandan yaşanan bir diğer son dakika gelişmesi ise Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ABD'li mevkidaşının Ankara'da bir araya gelmesi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/sur-sondakika-55_16_9_1518768575.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/ankara-abdye-ortak-gorev-onerdi-2224613/"]

Fakat Lübnan basınında yer alan haberlere göre bu anlaşmanın rafa kaldırıldığı ifade edildi. Al-Masdar News'ün Halep'teki kaynaklara dayandırdığı haberde, Suriye ordusunun bölgeye giriş yapmayacağı belirtildi. Haberde, Şam yönetiminin bu planı reddetmesinin sebebi olarak, terör örgütlerinin silahlarını teslim etmeyeceğini açıklaması belirtildi.