ABD'nin New York kentinde hizmet veren Davio's Northern Italian Steakhouse, menüsüne eklediği tek bir köfte ile gündem oldu. İtalyan ve et yemekleri üzerine uzmanlaşan lokanta, özel olarak hazırlanan tek bir köfteye 100 dolarlık (bu haber yazılırken kura göre yaklaşık 378 TL) bir fiyat koyarak tartışma yarattı.
Özel olarak yetiştirilen Kobe danasından yapılan köftenin içinde kaz ciğeri, trüf mantarı ve caciocavallo peynisi bulunuyor. Köftenin kremasında şampanya kullanılan köftenin 9 Mart'taki 'Ulusal Köfte Günü'nde satışa sunulacağı belirtildi.
Sosyal medyada paylaşılan köfte fotoğrafları ve yorumlarda ise dev boyutlardaki köftenin normalde 13 dolar olduğu ve bu porsiyonun 100 dolar için çok küçük olduğu kaydedildi.
Tek bir köfteye 100 dolar
ABD'de hizmet veren İtalyan lokantası Davio's Northern Italian Steakhouse, menüsüne eklediği köfte ile sosyal medyada gündem yarattı. Özel olarak geliştirilen Kobe etinden yapılan tek bir köfte 100 dolara (yaklaşık 378 TL) sipariş edilebiliyor.