BBC Türkçe'de yer alan habere göre görüşme, iki ülke arasındaki fiili sınır köyü konumunda olan Panmunjom'daki Barış Evi isimli binada düzenlendi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, yeni yıl mesajında, Güney Kore'deki Kış Olimpiyatları'na katılımla ilgili olumlu mesaj vermiş, ardından Seul, Pyongyang'a üst düzey görüşme teklifinde bulunmuştu.

[old_news_related_template title="Kuzey Kore-Güney Kore görüşmesinde tarih ve saat belli oldu" desc="Kuzey Kore ile Güney Kore yıllar sonra başlattıkları temasın ardından yarın TSİ 04.00'de görüşecek. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/kimjong-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/kuzey-kore-guney-kore-gorusmesinde-tarih-ve-saat-belli-oldu-2164247/"]

Gelişmenin, Çin'de Aralık ayı sonunda spordan sorumlu Güney ve Kuzey Koreli yetkililer arasında gerçekleşen görüşmelerden sonra yaşandığına inanılıyor.

Kış Oyunları, 9-25 Şubat arası Ganwon kentine bağlı Pyeongchang bölgesinde düzenlenecek.

"DİĞER KONULAR DA GÜNDEME GELEBİLİR"

Üst düzey görüşmeyle ilgili Pazartesi günü açıklama yapan bir Güney Koreli yetkili, odağın Olimpiyat oyunları olacağını ama diğer konuların da gündeme gelebileceğini söyledi.

İki ülke de görüşmeye beşer kişilik bir heyetle katılıyor.

Kuzey Kore toplantı için Güney ile ilişkilerden sorumlu Ri Son-gwon isimli devlet yetkilisini görevlendirdi.

Ri'nin 2006 yılından bu yana benzer nitelikteki görüşmeleri yürüten lider olduğu belirtiliyor.

KUZEY KORE, GÜNEY'DEKİ OLİMPİYATA KATILACAK

Kuzey Kore, Güney Kore'nin Pyeongchang kentinde önümüzdeki ay yapılacak 2018 Kış Olimpiyatları'na kafile gönderme kararı aldı. Kuzey Kore kafilesinde sporcular ile birlikte taraftarların da olacağı açıklandı.

Güney Kore'nin birleşmeden sorumlu Bakan Yardımcısı Chun Hae-Sung, "Kuzey, aralarında Ulusal Olimpiyat Komitesi üyeleri, atletler, taraftarlar, gözlemciler ve tekvando gösteri takımının da bulunduğu üst düzey bir delegasyon göndermeyi teklif etti" dedi.

Bu karar, Kuzey ve Güney Kore arasında iki yıl sonra gerçekleşen ilk üst düzey görüşme sonunda alındı.

Görüşme iki ülke arasındaki fiili sınır köyü konumunda olan Panmunjom'daki Barış Evi adlı binada yapıldı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, yeni yıl mesajında, Güney Kore'deki Kış Olimpiyatları'na katılımla ilgili olumlu mesaj vermişti.

Bu gelişme üzerine Seul yönetimi Pyongyang'a üst düzey görüşme teklifinde bulunmuştu.

Kış Olimpiyatları, 9-25 Şubat tarihleri arasında yapılacak.