AÖF güz dönemi final sınavları yapıldı. Katılım gösteren öğrenciler AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır heyecan içinde bekliyor. Soru ve cevaplara ulaşarak kaç puan aldığını ve geçip geçmediğini merak edeneler Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi final sınavaı cevap anahtarı bekliyorlar. Üniversitelerin örgün eğitim bölümlerinde öğrenim hayatına devam eden öğrenciler kariyerlerine yeni bir bölüm daha okuyarak katkıda bulunmak istiyor. Boş kalan zamanlarında AÖF sınavlarına çalışarak değerlendiren öğrenciler gözü kulağı sınav sonuçları haberinde. Resmi sonuçlardan önce AÖF sınav puanlarını hesaplamak isteyen öğrenciler için büyük önem taşıyan AÖF soru ve cevapları yayınlanma tarihi belli oldu mu? İşte tüm detaylar...

AÖF SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖF soru ve cevapları henüz yayınlanmadı ancak bir hafta içinde yayınlanması bekleniyor. AÖF'ün E-Kampüs platformuan giriş yapan öğrenciler dersleriyle ilgili bölümlerden sınav sorularını görebilecekler.

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

AÖF sonuçlarının açıklanması bir süre daha sürecek. Her sınavın ardından “Sonuçlar ne zaman açıklanacak?” konusu gündeme gelirken genellikle AÖF sınav sonuçları 15 gün içinde açıklanıyor.

AÖF SINAV SONUÇ İTİRAZI NASIL YAPILIR?

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3 (üç) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. İtirazlar Açıköğretim Fakültesi Merkez Büro Yöneticiliği birimine dilekçe göndererek veya aofbilgi@anadolu.edu.tr adresine e-posta göndererek yapılabilir.

TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ ÖĞRENCİLERİN SINAVLARI

Açıköğretim Fakültesi’nin (AÖF) final sınavına giren öğrenciler bugün ve yarın AÖF sınavlarına girecek. AÖF sınavlarından çıkan öğrencilerin merak ettiği soruların başında ise AÖF soru ve cevapları açıklandı mı ve AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak soruları geliyor.  Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bugün ve yarın AÖF final sınavına giriyor. Her sınav sonrası sınav soru ve cevapları öğrenciler tarafından heyecanla beklenirken sonuçların AÖF soru ve cevapları açıklandı mı? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?


Tutuklu ve hükümlü öğrenciler, cezaevi ve tutukevlerinde sınava katılmak isterlerse her sınav döneminden bir ay önce (tahliye edilme olasılıkları da düşünülerek) cezaevi müdürlüklerine başvurmak zorundadırlar.

Askerî Cezaevi ve Tutukevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunan öğrenciler, Askerî Cezaevi ve Tutukevlerinde sınava katılmak isterlerse konu ile ilgili dilekçeleriyle her sınav döneminden en az iki ay önce (tahliye edilme olasılıkları da düşünülerek) Askerî Cezaevi müdürlüklerine başvurmak zorundadırlar.

Adalet Bakanlığı ve Millî Savunma Bakanlığı sınava gireceklerin listesini Anadolu Üniversitesine bildirmekte olup bu listede yer almayan öğrenciler cezaevlerinde veya tutukevlerinde sınava alınmazlar.

Bunun dışında öğrencilerin, cezaevi müdürlüklerinin ve ilgili savcılıkların doğrudan Anadolu Üniversitesine, ilgili fakültelere veya illerdeki AÖF bürolarına yaptıkları başvurular işleme alınmamaktadır.

AÇIKÖĞRETİM'DE DERS TAKİBİ NASIL YAPILIR?

Anadolu üniversitesi bünyesindeki “aof e-ogrenme “ sitesinde ve diğer onlarca forum sitelerinde dersler ve sınavlarla ilgili destek verilmektedir. Anadolu üniversitesinin her ilde bürosu bulunmaktadır, bu bürolarda öğrencilere her konuyla ilgili destek verilmekte, gerekli olan tüm ders kitapları ücretsiz olarak temin edilmektediraof-ogrenci

LİSANÜSTÜ EĞİTİM ALANLAR RAHAT BİR NEFES ALACAK

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi Uzaktan Eğitim Programları kapsamında lisansüstü eğitim alan öğrenciler, sınavlarını bulundukları illerde yapabilecekler.
Anadolu Üniversitesi uzaktan öğretim yoluyla yürütülen Sosyal Bilimler Enstitüsü; Uzaktan Öğretim, Konaklama İşletmeciliği, Kurumsal İletişim, Bankacılık ve Finans ile Fen Bilimleri Enstitüsü; Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri, Kentleşmede Risk Yönetimi ve Çevre Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans programlarının 2017-2018 Güz dönemi dönem sonu sınavları gerçekleştirildi. Eskişehir’in yanı sıra ilk kez 30 farklı ilde AÖF bürolarında ve Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Kongre Merkezinde bulunan dersliklerde düzenlenen sınavlar, 30 Aralık Cumartesi günü iki oturum halinde yapıldı.

Öğrenciler sınavlara bulundukları illerde girecek

Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan yenilik, öğrencilere bulundukları illerdeki AÖF salonlarında sınava girebilme imkânı lisansüstü eğitim için önemli bir kolaylık sağlıyor. Şimdiye kadar yapılan sınavlara öğrenciler sadece Eskişehir'de girebilirken bundan sonra öğrenciler bulundukları illerde girebilecekler. Gözetimli yapılacak dönem sonu sınavlarının düzenleneceği il sayısı öğrenci taleplerine göre artabilecek. Öğrenciler kayıt aşamasından gözetimli sınavlara kadar bulundukları illerden, işlerinden geri kalmadan ve ailelerinden ayrılmadan yüksek lisans eğitimlerine devam edebilecekler.
Öte yandan, 2017-2018 Bahar dönemi Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans başvuruları 2-19 Ocak tarihleri arasında alınacak. Detaylı bilgiler Anadolu Üniversitesi Web Sitesi duyurularında yer alan “2017-2018 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Lisansüstü Duyurusu”ndan erişilebiliyor.