Maliye Bakanı Naci Ağbal TBMM Plan Bütçe Komisyonunda bu konuda bilgi verdi ve ''Elektrikli araçlardan, muadili olan araçların vergisinin dörtte biri oranında vergi alınacak. Benzer muadil araç 2 bin lira ödüyorsa, elektrikli araç sahibi, 500 lira verecek'' dedi.

CECELİ VE TÜREL DE VAR

Elektrikli araçlar için taşıt vergisi ödeyecek 452 kişi arasından sanatçı Mustafa Ceceli ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de var. Türel Antalya Belediyesi için, elektrikli araç satın almıştı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınan Vergi Kanunlarında değişiklik tasarısına eklenen hükümle, Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu'nda depişiklik yapıldı. Motor silindir hacmine bağlı vergileme sistemine ‘’Motor gücü" tanımı eklendi.

‘’BU YENİ VERGİ’’

Bakan Ağbal ‘’Bu düzenleme, Türkiye'de elektrikli araçların satışına, üretimine destek verecek. ÖTV kanununda da, elektrikli ve hibrit araçların ülkede üretim ve satışını desteklemek amacıyla, ÖTV oranlarını diğer muadil olan araçlardan düşük tuttuk. Aynı yaklaşımı Motorlu Taşıtlar Vergisinde de sürdürüyoruz’’ dedi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise, "Elektrikli araçlardan şu anda vergi alınmıyor. Bu düzenleme ile vergi getiriliyor" eleştirisi yaptı. Bakan da ‘’Vergilemeye imkan veren kanuni düzenleme olmadığı için yasada boşluk vardı. Teknolojik değişime bağlı olarak doğan boşluğu dolduruyoruz. Bunu yaparken, yüzde 75 oranında indirimli vergi alınmasını öngörüyoruz" dedi.