24 saat güvenlik kameraları ve personeli ile korunan bir sitede gerçekleşen olaydan sonra, ‘’Ayıplı güvenlik hizmeti verdiği’’ iddiasıyla güvenlik şirketi hakkında dava açıldı. Swiss Otel’in yakınında bulunan Alkazar Sitesi’nde meydana gelen olayı gerçekleştiren 2 kadın güvenlik kamerasına da takıldı.

KİMSE ŞÜPHELENMEDİ


İki kadın önceki gün site sakini gibi rahat hareketlerle güvenlik kulübesi önünden geçerek siteye girdi. Bir süre bahçede sohbet eder görüntüsü veren kadınlar, daha sonra blok girişi kapısının açılmasıyla asansöre yöneldi. 6 kata çıkan kadın hırsızlar avukat D.K’ya ait dairenin çelik kapısını tornavida ile açarak içeri girdi. Yatak odasında bulunan 100 bin lira değerindeki ziynet eşyasını alıp, yürüyerek siteyi terk etti.

Ankara Emniyeti, net olarak kamera görüntülerine giren kadın hırsızların peşine düştü. Açık kimlikleri tespit edilemeyen hırsızlar henüz yakalanamadı. Evi soyulan avukat D.K. güvenlik şirketi aleyhine 120 bin liralık tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde, sitenin güvenliğini sağlayan personelin ihmali sonucu hırsızlığın yaşandığı savundu.