İstanbul Emniyeti'ne bağlı Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen bir operasyon, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) devlete sızma planlarına devam ettiğini ortaya koydu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla başlatılan soruşturmada, FETÖ'nün yargı sistemine sızdırmaya çalıştığı bir yapıya ulaşıldı. Kaçakçılık Polisinin çalışmasında FETÖ üst düzey yapılanması içerisinde faaliyet gösreren ve abla olarak adlandırılan bazı şüphelilere ulaşıldı. Şüphelilerin, örgütün" Hakim-Savcı" çalışma evlerinden sorumlu oldukları belirlendi. Takiplerde, şüphelilerin örgüt evlerinde, hakim ve savcılık sınavına girmeye hazırlanan avukatlara eğitim verdikleri öğrenildi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından; İstanbul, Ankara, İzmir, Düzce, Kocaeli'nin de aralarında bulunduğu 16 ilde 40 adrese baskın düzenlendi. Aralarında FETÖ'nün 4 üst düzey ablasının ve hakim, savcı adayı avukatların da bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.