Gözler İstanbul'dan gelecek bir son dakika kar haberine çevrilmişken, kar haberleri İzmir'in yükseklerinden geldi. Hava sıcaklıklarının aniden düşmesiyle birlikte İzmir'in yüksek kesimlerinde de kar yağışı etkili olmaya başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, köy yollarını açık tutmak için yoğun bir çalışma temposuna girdi.

izmir-kar-haberleri

Kar ve buzlanma ile mücadele çalışmaları kapsamında Ödemiş- Bozdağ yolunda özel donanımlı araçlarla kar küreme ve tuz serimi yapıldı. Karabağlar'a bağlı Uzundere, Kavacık, Efemçukuru yolunda ise tuzlama çalışması gerçekleştirildi. Kar yağışının önümüzdeki günlerde yoğunlaşması olasılığına karşı Büyükşehir Belediyesi, Bergama ve Bayındır'da kurduğu bölge şantiyeleri, güçlendirdiği araç parkı ve personeliyle hazırlıklarını tamamladı.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kayseri, Sivas, Ordu ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların; Mardin ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli sağanak (21-50 kg/m2), Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun (20 cm. üzeri) olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

[old_news_related_template title="Birçok ilde okullar karne günü tatil oldu!" desc="Yoğun kar yağışı nedeniyle 5 ilde kar tatili ilan edildi. Öğrenciler karnelerini nereden alacaklarını merak ediyorlar. Sivas, Niğde, Nevşehir, Karaman ve Bolu'da bugün yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Peki karneler ne zaman verilecek? Öğrenciler karnelerini nereden alacaklar?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/kar-tatili-371-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/sivas-nigde-nevsehir-karaman-ve-bolu-bugun-okullar-tatil-mi-ogrenciler-karnelerini-nereden-alacaklar-iste-okullar-tatil-olan-iller-2180400/"]