'Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenlemesi' kapsamında Konyaaltı sahil yolu olarak bilinen Akdeniz Bulvarı'nın bir kısmı proje kapsamında yayalaştırılmak ve yeşil alana dönüştürülmek üzere trafiğe kapatılmıştı. Dünyanın en güzel sahili ve yürüyüş yolu olacak diye lanse edilen çalışmada 7 km uzunluğundaki kumsala tel örgü çekilmesi tepkilere neden oldu. Şantiye alanı olduğu gerekçesiyle tel çekilen kumsala girmek mümkün değil.

HOBİ BALIKÇILARI İSYAN ETTİ


Geçen yıl Konyaaltı sahilde tuttukları 30 kiloluk balığı denize bırakarak kıyıdan tutulan en büyük balık nedeniyle rekortmen unvanını alan iki balıkçı Cuma Köksal ve İsmail Okatan ise bu manzaraya tepkili. İnsanlara kumsala ulaşacak küçük bir geçiş noktası bile bırakılmamasına tepki gösteren hobi balıkçıları "vatandaşlar tellerin arasından sürünerek kumsala ulaşıyor" diyor.

SAHİL YOLU TRAFİĞE KAPATILDI


Büyükşehir Belediyesi, Mimarlar Odası Yarışma Projesi ile elde edilen, STK'ların yön verdiği Konyaaltı Sahil Projesi çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. Belediye şirketi ANTEPE tarafından gerçekleştirilen projenin ilk etap çalışmaları plaj park kısmından başlamıştı. Konyaaltı Sahil Kentsel Tasarım ve Çevre Düzenlemesi Projesi'nin ikinci etabında sahil yolunun güney şeridi bir daha açılmamak üzere trafiğe kapatıldı.