PolitiScale sitesinde test "Çevrimiçi siyasi test olan PolitiScale'e hoş geldiniz. Bir dizi doğrulama ile karşı karşıya kalacaksınız ve her biri için en çok sizin fikrinize karşılık gelen düğmeye basmanız gerekecek." şeklinde ifade ediliyor. Aşağıdaki linkten PolitiScales testini çözmeye başlayabilirsiniz.

PolitiScale Uygulaması

Çevrimiçi siyasi test olan PolitiScale'e hoş geldiniz. Bir dizi doğrulama ile karşı karşıya kalacaksınız ve her biri için en çok sizin fikrinize karşılık gelen düğmeye basmanız gerekecek.

Sorular, sizin çok partili bir siyasal sistemin ve piyasa ekonomisinin vatandaşı olduğunuzu varsayıyor.

PolitiScales testi çözmek için tıklayınız...

Bir soruyu cevaplamaktan daima kaçınabilirsiniz. Ancak bunlardan birinin anlamını anlamıyorsanız, ima edilen şeyin daha iyi anlaşılması için anlamını tersine çevirmeyi deneyin.

Bu test, mümkün olduğu kadar geniş fikir gruplarını temsil etmeye çalışıyor ve şok edici, özellikle ırkçılık ve eşcinsellik üzerine bazı cümleler içeriyor.

PolitiScales rastgele bir sonuç ver dediğimizde aşağıdaki örneği bize sundu.
poitiscales11

İdeoloji Nedir?

İdeoloji, siyasal ya da toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükümetin, bir siyasi partinin, bir toplumsal sınıfın davranışlarına yön veren politik, hukuksal, bilimsel, felsefi, dinsel, ahlâki, estetik düşünceler bütünü. En basit tabirle ideoloji teorisi içinde Marksist düşünürler önemli bir ağırlığı oluşturur. Marx, Lenin, Gramsci, Lukacs, Frankfurt Okulu, Althusser gibi düşünürlerin bu alanda çalışmaları olmuştur. Bunun dışında, ideoloji teorisiyle ilgilenen öteki düşünürlerin de marksizmle etkileşimli (karşıt ya da yana) olarak çalışmalarını yürütmeleri söz konusudur.