Mercimek köftesi hızlı ve kolayca hazırlanabilen bir ara sıcak. Bazen evde beklenmedik bir misafir geldiğinde sizi kurtarır, bazen ise ana yemeklerinize eşlik eder. Haberimizde kolay mercimek köftesi nasıl yapılır, mercimek köftesi malzemeleri nelerdir sorularına yanıt verdik. İşte mercimek köftesi tarifi... MERCİMEK KÖFTESİ İÇİN GEREKEN MALZEMELER 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 su bardağı ince köftelik bulgur 2 adet orta boy kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı (50 gr bitkisel margarine de kullanabilirsiniz) 2 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, tuz, kimyon 4-5 diş sarımsak 1 demet maydanoz 5-6 adet ince kıyılmış taze soğan 1 yemek kaşığı kuru nane, kuru fesleğen 1 adet limonun suyu MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ Kırmızı mercimeği yıkayıp süzdükten sonra, üzerine 4 su bardağı su ekleyerek orta boy bir tencerede haşlanmaya bırakın. Yaklaşık 10-12 dakika kadar haşlamanız yeterlidir. Mercimekler suyunu tam çekmek üzereyken bulguru aktarıp karıştırın. Ocağın altını epeyce kısarak 1-2 dakika kadar pişirdikten sonra tuz, pul biber ve kimyonu serpiştirip hemen ocaktan alın. Tencerenin kapağını açmadan 15-20 dakika kadar bekletin. Zeytinyağını orta boy bir tavada kızdırıp incecik kıydığınız kuru soğanları, pirinç tanesi büyüklüğünde doğradığınız sarmısakları ve salçayı ilave edin. Sürekli karıştırarak 5-6 dakika, soğan iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.Kırmızı pul biberi serpiştirip ocaktan alın. Bu sosu sıcakken bulgurlu mercimekli karışımın üzerine ilave edip kaşıkla iyice karıştırın. Soğuması için 10-15 dakika bekledikten sonra yoğurmaya başlayın. Kuru nane, kuru fesleğen, çok ince kıydığınız  maydanoz  ve yine incecik doğradığınız yeşil soğanı ekleyip tüm malzemeler iyice karışana kadar yoğurmaya devam edin. Limon suyunu da bu aşamada katın. Elinizi sık sık suya batırarak köfte harcından parçalar koparıp sıkın ve parmak şekli vererek servis tabağına dizin. Yanına turşu ve yeşil salata malzemeleri koyarak serise sunun. Not: Kırmızı mercimek köftesi yeşillikler katılmadan en az 7-8 dakika kadar yoğrulmalı. Böylece dağılması engellenecektir. Yoğurma işlemini yaparken elinizi sık sık soğuk suya batırabilirisniz.