Oldukça besleyici olan sütlü tatlılar, şuruplu tatlılara nazaran daha az kalori içerir. Sütlü tatlılar iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Haberimizden sütlaç, krem karamel ve diğer sütlü tatlılar nasıl yapılır öğrenebilirsiniz. İşte en lezzetli sütlü tatlı tarifleri... SÜTLAÇ TARİFİ Malzemeler: 5 su bardağı soğuk süt 5 su bardağı su 3/4 su bardağı pirinç 3 yemek kaşığı pirinç unu (1 su bardağı süt ile karıştırılacak) 1,5 su bardağı toz şeker Üzeri için: 1 yemek kaşığı tarçın Yapılışı: Bol suda yıkadığınız pirinçleri geniş bir tencereye alın. Su ilavesiyle kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler uzayıp suyunu çekene kadar kaynattıktan sonra soğuk sütü ekleyin. Aralarda karıştırarak kaynamaya bırakın. Küçük bir kaseye aldığınız pirinç ununu soğuk süt ilavesiyle ezerek pürüzsüz bir hale getirin. Pirinç unu karışımını azar azar ekleyip aralarda karıştırarak pişirme işlemini sürdürün. Toz şekeri ilave edip kısa bir süre kaynattığınız sütlacı servis kaselerine paylaştırın. Oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırdığınız sütlaçların üzerine tarçın serpip soğuk olarak servis edin. [old_news_related_template title="Trileçe nasıl yapılır? İşte trileçe tarifi ve malzemeleri... (Tatlı tarifleri)" desc="Ülkemize balkanlardan gelen trileçe tatlısını asıl kökeni Güney Amerika'ya dayanıyor. Ülkemize gireli 10 yıl olan trileçe nasıl yapılır? Sizler için pratik trileçe tarifini derledik. İşte meşhur tatlının malzemeleri ve tarifi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/trilece.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/trilece-nasil-yapilir-iste-trilece-tarifi-ve-malzemeleri-tatli-tarifleri/"] KREM KARAMEL TARİFİ Malzemeler: - 2,5 su bardağı süt -1 yemek kaşığı dolusu un - 1 yemek kaşığı dolusu nişasta - 1 yumurta - Yarım su bardağı şeker - 1 pk vanilya - Karameli için - 3 yemek kaşığı şeker Nasıl yapılır? 1. Adım : Sütü, un, nişasta, yumurta ve şekerle birlikte çırpıyoruz ve ocağa koyuyoruz.Sürekli olarak karıştırın ve pişmesini bekleyin. Koyulaşınca pişmiş olduğunu anlayabilirsiniz. 2. adım: Daha sonra muhallebinin içerisine vanilyayı ekleyip kâselere boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Karameli için: 1.adım: 3 kaşık şekeri tavada eritin. Dikkatli bir şekilde karıştırarak kontrol edin ve yanmamasını sağlayın. 2. adım: Hafif kahverengi olduğunda sıvı kıvamdaki şekeri ocaktan alın. 3. adım: Hızlı bir şekilde kaselerin üzerine paylaştırın. Buzdolabında 3-4 saat bekledikten sonra karamel eriyip tatlıyı saracaktır. [old_news_related_template title="Mozaik pasta tarifi: Kolay çikolatalı mozaik pasta nasıl yapılır?" desc="Hem kolay yapılıyor oluşu hem de lezzetli oluşu sebebiyle mozaik pasta sıkça tercih ediliyor. Mozaik pasta tarifi de en güzel mozaik pastayı yapmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Pudingli mozaik pasta nasıl yapılır? İşte tarifi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/mozaik-pasta-tarifi.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/mozaik-pasta-tarifi-kolay-cikolatali-mozaik-pasta-nasil-yapilir/"] ÇİLEKLİ SORBE TARİFİ Malzemeler (6 porsiyonluk) Sorbe karışımı: · 1 su bardağı pudra şekeri (125 gr) · 1 su bardağı su · 33 adet çilek (500 gr) · 3-4 yemek kaşığı limon suyu Hazırlanışı Şurubun hazırlanışı: Pudra şekeri ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kaynama başladığında ocağı kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Karışımın hazırlanışı: Çilekleri ayıklayıp yıkayın ve iri parçalara kesin. Mutfak robotuna alın, üzerine hazırladığınız şurubu ve limon suyunu ilave edin. Meyveler püre haline gelinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde 4-5 saat bekletin. Servis: Sorbeyi dondurucudan çıkarıp kaşık yardımı ile alarak kaselere paylaştırın. Bekletmeden servis yapın.