Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Ekmeğin 10 bin yıllık hikayesi sergileniyor
Ekmeğin 10 bin yıllık hikayesi sergileniyor
Binlerce yıldır insanoğlunun temel gıda maddesi olan ekmek, Göbeklitepe’de başlayan 10 bin yıllık tarihi ile hikâyesini Ankara’da sergilemeye hazırlanıyor.
Kültür Sanat 8 Eylül 2017 - 16:43

Sofraların vazgeçilmezi olan ekmek hakkında bilinmeyenlerin gün yüzüne çıkacağı Uluslararası Ekmek Festival'i 13- 15 Ekim tarihleri arasında Cermodern'de ziyaretçilere ev sahipliği yapacak. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, K.K.T.C, Türkmenistan, Makedonya,Türk Cumhuriyetleri, Almanya, Arjantin, Belarus, Fas, Güney Afrika, İsrail, İtalya, Ukrayna ve daha birçok ülkenin katılımı ile gerçekleşecek festival birbirinden ünlü misafirleri ağırlayacak…

Ekmeğin tarihi 10 bin yıl öncesine, insanların tahılı taşlar arasında kırıp ufaladığı, sonrasında su katıp elde ettiği hamuru yassı bir kaya üzerinde ateşle pişirdiği günlere uzanıyor. Anadolu'nun insanlığa armağan ettiği buğday ise insan yaşamını ekonomik ve kültürel olarak etkileyen temel ham madde.

ÜNLÜ ŞEFLER FESTİVALDE BİR ARAYA GELECEK

Göbeklitepe mirasını Ankara'da yaşatacak olan Uluslararası Ekmek Festivali ünlü şeflerin workshopları ile renklenecek. Ünlü diyetisyenler ekmekle ilgili doğru bilinen tüm yanlışları konuşacak. Son zamanlarda ev hanımlarının evlerinde ekşi maya ile yaptıkları artisan ekmekler sosyal medya hesaplarında ön planda. Ünlü gurmeler ve ünlü blogerler ekmek festivalinde takipçileriyle bir arada olurken festivalde yer alacak şefler Türk mutfağının yanı sıra uluslararası mutfakların da tariflerini ziyaretçiler ile paylaşacak. Ru-An Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecek Uluslararası Ekmek Festivali'ne 75 bin üzerinde katılımcı bekleniyor.

Kültür Sanat 8 Eylül 2017 - 16:43