Bu hafta rotamızı Avrupa’ya çeviriyoruz. Yeni yazı serimize, Orta Avrupa’nın güneyinde yer alan Slovenya’nın Carniola bölgesindeki doğa harikası Bled’le başlıyoruz... Bled her ne kadar Slovenya’nın en büyük bölgelerinden birisi olmasa da turistlerin uğrak adresleri arasında yer alıyor. Buz Devri’nden kalan Bled Gölü, bu bölgeyi tam bir turistik cennete çevirmiş. shutterstock_111728321

Gerçekleşen her dilek için bir çan...

Bled Gölü’nün tam ortasında yer alan küçücük bir ada ve bu adanın üzerine kurulmuş küçük bir kilise var. Burada ziyaretçiler dileklerinin gerçekleşeceğine inandıkları için kilisenin çanını çalarlar. Ilıman iklimi nedeniyle yılın her mevsimi ziyaretçi çeken Bled, golf, balıkçılık, at biniciliği gibi zengin bir spor yelpazesine sahip. shutterstock_390408610 Bu turistik bölge gastronomik anlamda da çok zengin. Avrupa’nın farklı bölgelerine ait lezzetler bir kenara, yerel lezzetler de Bled’in mutfağını zengin kılıyor. Bled’in kremalı pastası İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra keşfedilmiş çok özel bir lezzet olmakla birlikte tüm eski Yugoslavya ülkelerinde farklı yorumlanmaktadır.

Krempita

YAPILIŞI 1 yumurta ve 4 yumurta sarısını 5 kaşık şekerle çırpın. 5 kaşık yağ, 5 kaşık un ve yarım paket kabartma tozu ilave edin. Hepsini karıştırın ve yağlı kağıtlı kaba dökün. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Aynı işlemi geriye kalan malzemeyle tekrar edince iki dikdörtgen hamur elde etmiş olacaksınız. krempita-1 Kremayı hazırlayın. Pudingler piştikten sonra önceden çırptığınız  yumurta beyazlarını karıştırın ve soğumaya bırakın. Hazırladığınız hamurun bir tanesinin üzerine krema dökün. Diğer hamurla da üstüne kapatın. Buzdolabında 8 saat soğumaya bırakın ve servis ederken pudra şekeriyle süsleyin. Afiyet olsun!