Onkoloji uzmanlarının ABD’de yaptığı bir araştırma, üzüm yemenin kolon kanserine yakalanma riskini düşürdüğünü ortaya çıkardı. Üzümde bulunan resveratrol adlı maddenin kolon kanserine yol açan kök hücrelerin üremesini önlediği ifade edildi. [old_news_related_template title="Kirazın bilinmeyen faydaları" desc="Organları hücre hasarına karşı koruyan kiraz, C, A, K vitaminleri ile fosfor, demir ve kalsiyum gibi mineraller bakımından da iyi bir kaynak. Sindirim sorunu yaşayanlara kiraz tüketmelerini öneren uzmanlar, diğer yararlarını şöyle sıraladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/880kiraz-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/saglik/kirazin-bilinmeyen-faydalari-2-1898410/"] [old_news_related_template title="Gözleri korumak için kayısı yiyin" desc="Bilim insanları kayısı yemenin, ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan görme bozukluklarıyla baş etmede faydalı olduğunu ortaya koydu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/yasli.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/saglik/gozleri-korumak-icin-kayisi-yiyin-1848832/"] [old_news_related_template title="Kadınlar her gün çilek yemeli" desc="İtalya'da yapılan araştırma kadınların her gün 10 tane çilek yemesi gerektiğini ortaya koydu. Peki neden?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/04/06/cilek.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/saglik/kadinlar-her-gun-cilek-yemeli-1811721/"]