Spor yazarları Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında oynanan ve 3-3 sona eren Gençlerbirliği-Galatasaray maçı hakkında çarpıcı tespitlerde bulundular.

İşte yazarların yorumları:

Hakan Ünsal: Ujfalusi sakatlanınca ‘takım da sakatlandı’
Galatasaray geçtiğimiz sezon beklentilerin ne kadar üstünde oynadıysa, bu sezon da beklentilerin bir o kadar altında oynuyor. Oynanan oyunun kalitesi, bırakın taraftarı, oyuncuları bile tatmin etmeyecek düzeyde... Bu durumu oluşturan 3 farklı sebep, 3 ayrı temelde ele alınabilir:

1- Geçtiğimiz yıl neredeyse 11 oyuncu ile bütün sezonu geçiren ama hepsinden üst düzey verim alan Galatasaray, şimdi fazla tranferin zararlarını görüyor. Takımın ‘iskelet kadrosu’ bozuldu.
2- Fatih Hoca kimin oynayacağı belli olan ve sadece bu oyunculara konsantre olan bir durumda iken şimdi eldeki fazla oyuncu sebebi ile gereksiz rotasyonlar ve değişimlere gidiyor.
3- Ujfalusi sakatlanınca ‘takım da sakatlandı’. Yokluğu Semih’in form düşüklüğü yaşamasına, hatalarının fazlaca göze batmasına ve defansın ciddi hatalar yapmasına sebep oldu.

Rıdvan Dilmen: G.Saray çok vurdumduymaz bir şekilde oynuyor
"G.Saray'ın yediği gollerden başlayacak olursak. Devre arasında söylemiştim. Sarı kırmızılılar düşük tempoda başladı ve öyle de bitirdi. Maç boyunca rakibe hiç baskı yapmadan oynadı.

G.birliğine gelince. Oyunlarının skorla yakından uzaktan alakası yok. 3 stoperle oynayayım, öne geçersem skoru koruyayım diye bir dertleri yok. Skor ne olursa olsun daima pozitif oynuyorlar. Türkiye'de Anadolu takımlarının antrenörlerinin farklı bir şey yapması gerekiyor. Bu isimlerden birisi de Fuat Çapa... Kendisini tebrik ediyorum.

Ankara 19 Mayıs Stadının zemini de hatırlatmakta fayda var. Gençlerbirliği'nin pozitif oyun yapısına uygun mükemmel bir zemin var. Kanatları müthiş kullanıyorlar. Göbekten hiçbir şekilde hücum etmeyerek oyunu sürekli kenarlara yayıp bindirmeler yapıyorlar. G.Saray çok vurdumduymaz bir şekilde oynuyor ve karambol dışında gol atamıyorlar. Sarı kırmızılılar İlk golü yedikten sonra ikinciyi de yiyebilirdi. Fatih Terim'in bu oyun tarzı nedeniyle ilk yarıda soyunma odasında soda şişesi kalmamıştır diye düşünüyorum . Terim özellikle Eboue'yi ilk yarıda çıkarır sanıyordum. Açıkça ben bu halimle Eboue'den daha iyi oynardım. G.Saray iki golü de bence devre arasındaki fırçanın etkisiyle buldu. G.Saray'ın bu sezonki en büyük zaafı hemen toparlanamaması."

İlker Yasin: G.Saray'ın şampiyonluk hesapları yapması çok zor
Fatih Terim'in G.Saray'ına yakışan bir oyun değildi. Türkiye'nin en çok gol yiyen 3 takımında biri olmak sarı kırmızılara yakışmadı. Hem defans hem de orta saha sorunu ciddi boyutlarda. Bu anlayışla G.Saray'ın şampiyonluk hesapları yapması çok zor.

Sanıyorum maçın devre arasında, Terim'in yapmış olduğu büyük çıkış duran koşmayan G.Saray'ı ayağa kaldırdı. İyi oynadığı dakikalarda skor üstünlüğünü ele geçirdiği bir anda bir dakikada 2 gol yiyen bir takım ne şampiyon bir takım profili ile ne de Fatih Terim'in takımı motifiyle asla uyuşmuyor. G.Saray beraberlik için Ramazan'a dua etsin. Cimbom defans ve orta saha bağlantısını halletmediği sürece şampiyonluk yarışında olamaz.