Hızlı ve Öfkeli filmiyle dünya çapında bir üne kavuşan ABD'li aktör Paul Walker, geçirdiği trafik kazası sonrası yaşamını yitirmiş; başta Amerikan sineması olmak üzere dünya kamuoyu henüz 40 yaşındayken ölen genç aktörünardından büyük şok yaşamıştı.

Walker'ın kaza anına ait görüntüleri yürekleri parçalarken bazı basın yayın organlarında söz konusu görüntülerin viral videolar olduğu ve kazanın gerçek bir kaza olmadığı yönünde haberler yer aldı. Walker'ın çekimleri devam eden Hızlı ve Öfkeli filminin son serisinin reklamı için böylesi bir kazayı tertiplediği yönündeki iddialar kamuoyu tarafından ciddiye alınmazken ünlü aktörün ölümüyle ilgili otopsi raporu da açıklandı.

Kaza anına ait görüntüleri seyredenleri derinden sarsarken henüz 40 yaşında ardından bir kız evlat bırakan Walker'ın kaza anında değil kaza sonrasında öldüğü gerçeği olayı daha travmatik bir boyuta taşıdı. Otopsi raporu, Walker'ın kaza yaptığı an ölmediğini, kaza sonrası alevlerin arasında yanarak hayatını kaybettiğini ortaya koydu.



Genç aktörün yanık travmasıyla öldüğünün belirtildiği raporda ceset üzerinde termal yanık yaralarına dikkat çekiliyor.

Walker'ın aracı kontrolden çıkarak önce elektrik direğine ardından da bir ağaca çarpmış ve 1 dakika adeta bir alev topuna dönmüştü.


Araçtan çıkarılan Paul Walker ve Roger Rodas'ın cesetleri feci şekilde yandıkları için tanınmaz haldeydi ve otopsi raporlarının açıklanması ertelenmişti. Hangi cesedin Walker ve Rodas'a ait olduğunun diş kayıtlarına bakılarak tespit edildiği açıklandı.

PAUL WALKER KİMDİR?

Paul Walker kimdir? Paul Walker neden öldü? Paul Walker, 1973 doğumlu ABD'li sinema oyuncusu. Eskiden modellik yapan aktör 2001 yapımı The Fast and the Furious filminde canlandırdığı polis memuru Brian O'Conner rolüyle üne kavuştu.



BİR ÇOK SUÇ İŞLEDİ AMA CEZA ALMADI

Paul William Walker IV, emekli kanalizasyon müteahhiti Paul William Walker III ile eski model Cherly Crabtree’nin çocukları olarak 12 Eylül 1973’de Glendale, Kaliforniya’da dünyaya geldi. Büyükbabası William Walker (diğer adıyla ‘Irish’ Billy Walker) Pearl Harbor baskınından kurtulanlardan biriydi ve aynı zamanda da donanmanın orta siklet boks şampiyonuydu. Dedesi ise II. Dünya Savaşı’nda General Patton’ın komutasında İtalya’nın istilası sırasında bir tank müfrezesini kumanda etti. Kendisinden küçük Caleb ve Cody adında iki erkek kardeşi ve Ashlie adında bir kız kardeşi olan Walker, Ahir Zaman Azizi olarak Mormon Mezhebi'ne mensup muhafazakar bir ailede yetişti. Glendale’de büyüyen Walker, ilk önce Alfred Nobel Okulu’na ardından Foreman Lisesi’ne devam etti. 1991’de mezun olmasının ardından birkaç kolejlerde deniz biyolojisi okudu. Geçmişte çeşitli suçlar işlediğinden kendisi de bahseden ünlü oyuncu, bunlarla ilgili hiçbir zaman ceza almadı.