Başbakan Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda 21 belediyenin daha başkan adayını açıkladı.

İşte AKP'nin belediye başkan adayları;

Artvin Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocatepe, Çankırı Belediye Başkan Adayı İrfan Dinç, Bilecik Belediye Başkan Adayı Selim Yağcı, Karabük Belediye Başkan Adayı Mehmet  Ceylan, Bolu Belediye Başkan Adayı Alaaddin Yılmaz, Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş, Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş. Aksaray Belediye Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgı, Giresun Belediye Başkanı Adayı Yılmaz Can, Şırnak Belediye Başkan Adayı Ahmet Hamdi Yıldırım, Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu,  Adıyaman Belediye Başkan Adayı Hüsrev Kutlu, Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, Tokat Belediye Başkan Adayı Eyüp Eroğlu, Sivas Belediye Başkan Adayı Sami Aydın, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Seven, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz.

Erdoğan, adayları açıklamadan önce partililere bir konuşma yaptı. İşte konuşmadan satırbaşları...

Toplantımızın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Salı günü grup toplantımızda 10 şehrimizdeki belediye başkan adaylarımızın ismini açıklamıştık. Bugün de konuşmamızın sonunda 21 şehrimizin adaylarını duyurmuş olacağız.

Aday tanıtımlarına geçmeden önce burada bazı önemli değerlendirmelerimi paylaşmak arzusundayım. 30 Mart mahalli seçimleri için artık son dönemece girmiş bulunuyoruz. Önümüzde sadece 4 ay var. Önümüzdeki bu seçimin son derece önemli olduğunu, seçim sürecinin de meşakkatli olacağını ifade ettim. Zira karşımızda hiçbir şey üretmeyen, çabası enerjisi olmayan bir muhalefet var. aramızdaki fark bizim iktidar onların muhalefet de olması değil. bizim projelerimiz var, vizyonumuz var, hayallerimiz var.

O NÜFUS CÜZDANI 18 YILDIR TÜRKİYE'DE YAŞAYAN BİRİNE AİT

İşte bakın şimdiden başladılar. CHP’de bir Genel Başkan Yardımcısı çıkıyor. Güya elinde bir belge. “Suriyeli sığınmacılar seçmen yapıldı” diye ortaya bir iddia atıyor. Gösterdiği nüfus cüzdanı 18 yıldır Türkiye’de yaşayan, 2008 yılında vatandaşlığına geçen Suriye kökenli bir vatandaşımıza ait. Bunların tarzı işte budur. Birileri bunların eline bir iki kağıt parçası veriyor, rezil oluyorlar. Ama utanmadan sıkılmadan yüzleri hiç kızarmadan yollarına devam ediyorlar. Genel müdürleri neyse, genel müdür yardımcıları da o, milletvekilleri de o.

ELLERİNE NE GEÇERSE KULLANACAKLAR

Önümüzdeki 4 ay boyunca, plan proje vizyon değil sadece fitne üretecekler. Ellerine ne geçerse kullanacaklar. Her çirkinliği değerlendirmenin gayreti içinde olacaklar. İçerden yada dışardan ellerine ne geçerse fırlatacak, Türkiye düşmanlarıyla bile işbirliği yapıp üzerimize saldıracaklar.

ONLAR HER YOLU MEŞRU GÖRECEKLER, BİZ EDEP DAİRESİNDEN ÇIKAMAYIZ

Gençler unutmayın, meyve veren ağaç taşlanır. Gençler şunu da unutmayın. Onların tuzağı varsa, Allah’ın da bir hesabı var, milletin de bir hesabı var. Onlar her yolu ama her yolu meşru görecekler. Kaybedeceğimizi de bilsek biz meşruiyet dairesinden, edep dairesinden çıkamayız. Eğer edep perdesi yırtılmışsa oradan bir kazanç çıksa da o kayıptır. İşte dört ay boyunca böyle bir şuurla hareket edeceğiz. Biz işimize bakacağız, proje üretecek, milletimize misyon ve hedef göstereceğiz. Onların seviyesini üslubunu, milletimizin takdirine bırakacağız.

MESELESİ OLAN 30 MART AKŞAMINA KADAR ERTELESİN

Geri dönen, korkan, sinen, sadece davayı kaybetmekle kalmaz, milletin emanetine yol arkadaşına omuzlarındaki mirasına da haksızlık eder. Bu hassas süreçte teşkilatlarımızın kademeleri arasında hiçbir münakaşayı hoş görmeyiz. Zaman münakaşa zamanı değil. Eğer meselesi olan varsa rica ediyorum, meselesini 30 Mart akşamına kadar ertelesin. Biz her bir adayımızı bir kuyumcu inceliğiyle belirledik. Bir kişinin birkaç kişinin hatta bütün bir teşkilatın değil şehrin hassasiyetini gözeterek adaylarımızı belirliyoruz. Küsmek, darılmak, kırılmak bizim dava kültürümüzde asla kendisine yer bulamaz. Aday adaylarıyla, il ilçe belde başlarımızla, gençler kadınlarla üyelerle tek yürek halinde çalışacağız.

ŞİMDİ BELEDİYE BAŞKANI OLMAYINCA NEDEN RAHATSIZ OLUYORSUNUZ

Burada birkaç hassasiyetin önünde durmak istiyorum. Şunu özellikle dinleyelim. Çünkü bunun üzerinde çok dururlar. “Beni aday yapmadılar” diye kenara çekilen, mesafe koyan, partimizi değil lütfen değil önce kendi nefsini sorgulasın. Ki bu arkadaşlarımızın içerisinde bir dönem belediye başkanlığı, iki dönem başkanlık yapan arkadaşlarımızda var, olacak. Belediye başkanı olurken hiç böyle konuştunuz mu? Peki şimdi şimdi belediye başkanı olmayınca niye rahatsız oluyorsunuz diye böyle bir soru sorulmaz mı? Kimsenin küstüğüne darıldığına inşallah tanık olmayacağız. Kullanacağımız sloganları yol ve yöntemleri duyuracağız.