Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Disiplin Kurulu Üyesi, eski CHP Alaplı ilçe Başkanı Mehmet Altay ve 13 CHP’li AKP üyesi olduğu iddiasıyla üyelikten çıkartıldı.
30 yıldır CHP örgütlerinde görev yapan ve bir dönem CHP Alaplı ilçe başkanlığının, il disiplin kurulu üyeliğine seçilen Mehmet Altay ile birlikte 13 CHP’li AKP üyesi olarak kayıtlarda görünmesi nedeniyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca üyeliklerinin düşürüldüğü bildirildi.



Zonguldak İl Disiplin Kurulu üyesi Altay, 30 yıldır CHP’li olduğunu belirterek, "AKP ilçe yöneticileri yanlışlığı düzeltmezlerse suç duyurusunda bulunacağım’’ dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter Bilhun Tamaylıgil’in imzasıyla Zonguldak il başkanlığına gönderilen 18 Şubat 2013 tarihli 2013-432 sayılı, 'Başka partiye üye olanlar' (Mükerrer Üyelik) yazısı ve 13 partili üyenin AKP'ye üye olduğunu gösteren liste ekiyle ortaya çıktı. CHP il ve İlçe örgütlerinde büyük şaşkınlık gösteren yazıya göre, yıllarca CHP Alaplı ilçe başkanlığı yapan ve il kongresinde il disiplin kurulu üyeliğine seçilen Mehmet Altay, Gümeli Beldesi Belediye Meclis üyesi Hüseyin Yüce’nin de aralarında bulunduğu 13 CHP’li AKP üyesi olduğundan Siyasi partiler Yasası uyarınca her iki parti üyeliğinden düşürüldü.



Birden fazla siyasi partilere üye olduklarından dolayı üyelikleri CHP parti kütüğünden düşürülenlerin isim listesi verildi. Listenin 1 ay süreyle askıda kalmasının öngörülüyor. Konuyla ilgili kişilerin yeniden CHP üyesi olmaları isteyenlerin formları ve askı tutanaklarının üst yazıyla CHP genel sekreterliğine gönderilmesi isteniyor.



Siyasal yaşamını yıllardır CHP saflarında sürdüren ve halen CHP Zonguldak il disiplin kurulu üyeliği yapan Mehmet Altay ve Gümeli Beldesi Belediye Meclis üyesi Hüseyin Yüce düzenledikleri ortak basın toplantısında tepkilerini dile getirdi.



CHP il Disiplin Kurulu üyesi Mehmet Altay, ’’Siyasi hayatımda böylesine bir şey görmedim. AKP ilçe teşkilatına sesleniyorum. Bu yanlışlıklarını düzeltmedikleri takdirde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağım’’ dedi.