BA­ŞAK KA­YA / SÖZCÜ

Pi­lot Üs­teğ­men Ya­kup Çı­nar, Si­ir­t’­te ge­çen yıl 10 Ka­sı­m’­da as­ke­ri he­li­kop­te­rin düş­me­si so­nu­cu 17 as­ker­le bir­lik­te şe­hit ol­du. O za­man eşi Fet­hi­ye Çı­nar 3 ay­lık ha­mi­ley­di. Fet­hi­ye Çı­nar dün An­ka­ra­’da bir kız ço­cu­ğu dün­ya­ya ge­tir­di. Şe­hit ol­ma­dan ön­ce kı­zı­nın adı­nı ‘Rüzgar’ ko­yan Pi­lot Üs­teğ­men ona bir de ge­le­ce­ği gö­rür­ce­si­ne mek­tup yaz­dı. Sa­tır­la­rı oku­yan­lar göz­ya­şı­nı tu­ta­ma­dı. Şe­hit ba­ba­nın mek­tu­bu şöy­le:

Me­le­ğim bi­li­yo­rum ki her tür­lü zor­lu­ğu ye­ne­cek, ba­ba­na sa­hip çı­ka­cak ve be­ni her za­man ya­şa­ta­cak bir gü­ce sa­hip­sin. Unut­ma ku­zum şan­sın ve ben hep ya­nın­da­yız. An­nen sa­na sen an­ne­ne ema­net­sin. Si­zi hep se­ve­ce­ğim ve bir ne­fes ka­dar ya­kı­nı­nız­da ola­ca­ğı­m... Öm­rün bo­yun­ca bu va­tan be­nim­le ben de se­nin­le gu­rur du­ya­ca­ğım.

Zor hayatı olacak

CHP Grup Baş­kan­ve­ki­li Emi­ne Ül­ker Tar­han, şe­hit kı­zı­nı ve an­ne­si­ni has­ta­ne­de zi­ya­ret et­ti. Tar­han, “Ma­sal Rüz­gar doğ­du. Ha­ya­ta ba­ba­sız baş­la­dı. Zor bir ha­ya­tı ola­ca­ğı bel­li. Ba­ba­sı­nın can gü­ven­li­ği­ni sağ­la­ya­ma­yan hü­kü­met­ten kim­se yok. On­lar te­rö­rist­le­ri ko­ru­mak­la meş­gul­ler. Biz unut­ma­ya­ca­ğız şe­hi­di­mi­zi, şe­hit­le­ri­mi­zi­” de­di.