Afyonkarahisar'da 4 yıldır ilaç tedavisiyle yaşamını sürdüren böbrek hastası 27 yaşındaki Emine Arıkan, eşi Ahmet Arıkan'ın bağışladığı böbrekle hayata tutundu. Kaçırarak evlendiği eşine böbreğini veren Ahmet Arıkan, "Canımı da veririm. Aşkımız anlatılmaz, yaşanır" dedi.

Şiddetli karın ağrısı şikayetiyle gittiği Afyon Devlet Hastanesi'nde böbrek hastalığı teşhisi konulan Emine Arıkan, doktorlarının ilaç tedavisi ile 4 yıl diyalize girmeden yaşamını sürdürdü. 1 ay önceki kontrolde iki böbreğinin de iflas ettiği belirlenen genç kadına, acil nakil olması gerektiği söylendi. Bunun üzerine Emine Arıkan'ın 10 yıldır aynı yastığa baş koyduğu eşi inşaat işçisi 35 yaşındaki Ahmet Arıkan, "O yoksa bana yaşamak da yok" diyerek eşine böbreğini vermek istedi.



Antalya'ya gelen ve Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Enstitüsü'nde son tetkikleri yapılan çift, Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim Aliosmanoğlu'nun yaptığı başarılı ameliyatın ardından mutlu sona ulaştı.

Ahmet Arıkan, "Eşimin sağlığına kavuşması tek dileğimdi. Böbreğimi verdim. Canımı da veririm. Aşkımız anlatılmaz, yaşanır. İnşallah, doktorlarımız sayesinde eşim sağlığına kavuştu. Bundan sonra evimizin tek eksiği olan evladımıza kavuşacağımız günü bekliyoruz" diye konuştu.

GÖNLÜ RAZI OLMADI

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi Karadirek Beldesi'nde oturduklarını söyleyen Ahmet Arıkan, şunları kaydetti:

"Eşimle kaçarak evlendik. Onun diyalize girerek acı çekmesine gönlüm razı olmazdı. Diğer organlarının zarar görmesine razı olamazdım. Evliliğimizin üçüncü yılından sonra evlat sahibi olmak istedik. Olmayınca eşim tedavi oldu. Ancak 4 yıl önce şiddetli ağrıları neticesinde doktora gittik ve böbreklerinde hastalık olduğunu öğrendik. Çocuk planlarımızı ertelemek zorunda kaldık."

TEK HAYALİ ÇOCUK VERMEK

"Benim herşeyim" dediği eşinin bağışladığı böbrekle hayata tutunan Emine Arıkan, "Kocam bana böbreğini verdi ben de ona evlat vermek için yarım bıraktığım tedavime devam edeceğim. Böbrek naklinden iki yıl sonra çocuk sahibi olmak için tedaviye başlanıyormuş. Biz de şimdi sabırsızlıkla iki yılın geçmesini bekleyeceğiz. Tek hayalim kocamı çocuğunu severken görmek. O çocukları çok seviyor. Allah bize bu mutluluğu çok görmez umarım" dedi. (Erol Akkır/DHA)