Ünlü organizatör Erkan Özerman’ın kurucusu ve başkanı olduğu, 72 finalistin yer aldığı 26'nci Best Model Of Türkiye' de birinciliği kadınlarda Ayşenur Özkan, erkeklerde ise Burak Çelik kazandı.


ŞOVUNU KADIN FİNALİSTLERLE YAPTI

Sunuculuğunu Mehmet Ali Erbil ve Ece Gürsel' in yaptığı Best Model gecesinde, sahne alan Sinan Akçil, Tuğba Özerk ve Sibel Tüzün şarkılarıyla davetlileri çoşturdu. İlk olarak sahneye çıkan Sinan Akçil, kafes şovuyla büyük beğeni topladı. Yerden metrelerce yükseklikteki tavanda asılı olan kafesin içinden çıkan Akçil' e 6 dansçı eşlik etti. Sahneye özel bir tulum ile gelen Akçil, ikinci şarkısında üzerindeki tulumu çıkararak "Bir şey olmuş" ve "Kapı" şarkılarını seslendirdi. "Atma" şarkısınıda 36 kadın finalistle birlikte sov yapan Akçil, şovunun ardından "Daha önce Antalya’da dünyaca ünlü model Miranda Kerr ile podyuma çıkacaktım fakat iptal etmek zorunda kalmıştım. Miranda yerine Best model kızlarına nasip oldu" açıklamasını yaptı. Akçil' in ardından sahneye çıkan Tuğba Özerk ve Sibel Tüzün, sevilen şarkılarını seslendirdi.


TACI KAFASINA GEÇİRDİ
Erkan Özerman' ın jüri başkanlığında Şenay Akay, Tuba Melis Türk, Hakan Akkaya, Tuğçe Sarıkaya ve geçen yılın birincileri Sena Akay ve Berk Atan' ın yer aldığı jüri, bu yılın birincilerini Ayşenur Özkan ve Burak Çelik olarak belirledi. Sena Akay, Best Model birincisi Ayşenur Özkan' a tacını teslim etti. 36 kadın finalistin yarıştığı gecede mankenlerin kıyafetlerini Hakan Akkaya, Tolga Çam ve Vural Gökçaylı gibi önemli isimler tasarladı.
Gecenin sunuculuğunu üstlenen Mehmet Ali Erbil, yaptığı esprilerle davetlileri kırdı geçirdi. Sürekli Erkan Özerman' a takılan Erbil, bir ara yarışmacılardan birinin tacını alip kafasına geçirdi. Yarışma boyuncu enerjisi bitmeyen Erbil, Ece Gürsel ile birlikte uyumlu bir ikili oluşturdu.


DERİN DEKOLTELERİN GECESİ
Şıklık yarışının yaşandığı gecede konuklar kıyafetleriyle podyumdaki mankenleri aratmadı. Kırmızı halıdan geçerek Best Model'in yapıldığı alana gelen konuklar, elbiseleriylele göz doldurdu. Ebru Şancı ve Nil Anka cesur giyimleriyle bir adım daha öne çıktı. Büyük heyecan içinde geçen yarışmanın ardından after partiye katılan davetliler, Xlarge Clup' un görsel şovlarıyla gece yarısına kadar eğlendi.
2013 Best Model Türkiye İlk 5
1. Ayşenur Özkan-Burak Çelik
2. Deniz Özde Sürmeli-Arda Hacıoğlu
3. Melis Hacı-Ekin Mert Daymaz
4. Ebru Özçat-Caner Kağanberk Bora
5. Gizem Çelik-Sercan Sancı