Sozcu.com.tr
Real Madrid'in, Deportivo deplasmanında Ronaldo ve Khedira ile birlikte saha kenarında oyuna girmeye hazırlanan Türk yıldız Mesut Özil'in kendisine verilen taktiği dinlemek yerine ellerini açıp dua etmesi La Liga'da tartışma konusu oldu.

Tam bu tartışmaların üzerine Mesut Özil'in 'Türk ve Müslüman kimliğimle gurur duyuyorum' açıklaması, geçtiğimiz günlerde AKP Milletvekili Hakan Şükür'ün, Burdur ziyareti kapsamında katıldığı bir programdaki “Ben Türk değilim. Arnavutum” açıklamasını akıllara getirdi.

Bir öğrencinin Kürt sorunuyla ilgili sorusu üzerine Hakan Şükür; 'Ben bir Arnavut’um. Aslında bu açıdan bakarsanız Türk değilim. Ama bu topraklarda ekmek yedim.  Bu topraklarda yaşıyorum.  Geçmiş dönemde kalıplara bölünmüşlük nasıl varsa, etnik kökenlere bölünmüşlükte maalesef oldu.'  demişti.

'SAHA İÇİNDE ALMAN, SAHA DIŞINDA TÜRK'
Mesut'un Alman Milli Takımı formasını giymesine rağmen Türk ve Müslüman kimliğinden ödün vermediğini vurgulayan İspanyol basını, "Mesut saha içindeki futbol karakteriyle tam bir Alman... Fakat onun dışındaki tüm özellikleriyle "yüzde yüz Türk" ifadelerini kullandı.

İşte her ne kadar Alman kültürüyle büyüse de Türk kimliğini kaybetmediğini söyleyen Mesut Özil'in sözleri;

'TÜRK VE MÜSLÜMAN KİMLİĞİMLE GURUR DUYUYORUM'
Ben bir Müslümanım. Her maç öncesi de Allah'a dua ederim. Bunu herkes, hatta Almanya Şansölyesi Angela Merkel de iyi bilir. Türk ve Müslüman kimliğimle gurur duyuyorum. Dualarımın da kabul olduğuna inanıyorum.

'DUA ETMEDEN MAÇA ÇIKMAM'
Mesut, Deportivo maçında sahaya girmeden önce "3 İhlas ve bir Fatiha okuduğunu" söyledi. Başarılı futbolcu, dua etmeden hiçbir maça çıkmadığını, Allah inancının tam olduğunu belirtti.

'BEN TÜRK DEĞİLİM' 


 

ŞÜKÜR ÇARK ETTİ!