Beşiktaş geleceğin planlamasını yaparken Almanya Bundesliga'nın son 2 sezondaki şampiyonu Dormund’u örnek aldı.

Alman futbolunun en önemli kulüplerinden biri olan ancak son yıllarda yaşadığı ekonomik sorunlarla oldukça zor günler geçirmesine rağmen düzgün bir mali politika ile toparlanan; alt yapıdan çıkardığı oyuncularla beraber düşük bütçeli transferlerden maksimum düzeyde verim alan B.Dortmund, oyuncu ve taraftarının desteğiyle Bundesliga’da son iki sezona damga vurdu.

Samet Aybaba’nın yönetime verdiği rapora göre alt yapı hamleleri yapılarak bir anlamda kadroda yaşanan oyuncu kalitesi açısından uçurumlar giderilecek ve daha mücadeleci ve daha fazla takım ruhuna sahip bir Beşiktaş ortaya çıkarılacak. Bu amaçla Almanya’da düzenlenen alt yapı turnuvası mercek altına alındı. Aybaba, yardımcılarından birini turnuvayı izlemek üzere Almanya’ya gönderecek. Buradaki genç ve yetenekli isimler tespit edilecek.

GURBETÇİLER İÇİN AYRI RAPOR
Turnuvaya başta Dortmund olmak üzere, Real Madrid, Genk, Bayern Münih, Düsseldorf, PSV, M’Gladbach ve Twente kulüpleri katılıyor. Bir çok futbol adamı ve menajerin de takip edeceği turnuvada bu kulüplerin alt yapısında yetişen genç yetenekler sahne alacaklar. Aybaba bu turnuva sonrasında ülkemizde yapılacak U-20 Dünya Kupası müsabakalarını da yine scout ekibine izletecek. Avrupa’daki gurbetçi genç futbolcular için de ayrıca rapor hazırlanıyor.