Ali GÜLEN / FRANKFURT

"Oylar şeffaf" diyen bir CHP'li tekme tokat salondan atıldı. Konsolosluk görevlileri tutanakları imzalamıyor. Bu arada, aynı zarflar Türkiye'deki seçimde de kullanılacak.

MHP ve CHP'li sandık başkanları, Almanya'daki çeşitli oy merkezlerinde tutanaklar tutmaya başladı. Ancak, ilginçtir ki, konsolosluk görevlisi olan sandık kurulu başkanları bunları onaylamaktan kaçındı. Zaten diğer sandık görevlileri de imam olduğundan, uzun süren tutanak tartışmaları çıktı. Bu arada, "Aa zarflar hakikaten şeffaf, bakın oy atınca içi görünüyor" diyen Nürnbergli Mustafa Can, Münih seçim merkezinde dayak yedi.

ZORLA FOTOLAR SİLİNDİ

AKP'liler, "Hayır görünmüyor, görünse ne olur?" diyerek, Can'ın üzerine yürüdü ve tartaklamaya başladı. Bu kavga gürültü de kendi oyunu da kullanamayan Can'ın elindeki telefon alındı ve zorla çektiği fotoğraflar silindi. CHP adına seçim görevlisi olan Can, daha sonra AKP'liler tarafından yaka paça Münih Fuarı'ndaki seçim merkezinden dışarı atıldı. Can, "Canımı zor kurdardım. Taliban gibi adamlardı. Hepsi kara sakallı tiplerdi" dedi.

TUTANAK TUTTURAMADI

Daha sonra olay Münih Başkonsolosu'na intikal etti. Can'ın, "Tutanak tutun, bana saldırdılar. Zarfler şeffaf, onu yazmıyorlar" sözleri, "Senin de göğsünde CHP rozeti var" diye gürültüye getirildi ve tutanak da tutulmadı. Can, pazar günü yine gidip oyunu kullanacağını söyledi.

AKP'liler Erdoğan logolarıyla geldi

Frankfurt'taki seçim merkezine kadınlı-erkekli bir grup, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimi için hazırladığı logo'larla geldi. Kapıda seçim propagandası yapan grubu MHP'liler karşıladı. Türk Federasyon üyesi bir grup, korumalarla itişen Erdoğan t-şörtlü ve şapkalı gençleri tartıştı. AKP'lileri püskürten MHP'lileri, CHP de destek verdi. MHP'li gençler, daha sonra aynı kişiler tekrar gelmesin diye nöbet tuttu. Akşam 17.00'ye kadar da başka tatsızlık olmadı.

Münih'te Atatürk tişörtüne yasak

MÜNİH'teki seçim merkezine Atatürk tişörtüyle gelen bir kişi, AKP'liler tarafından, "Siyasi ve tarafını belli ediyor" gerekçesiyle içeri alınmadı. Oy için randevusu olan genç geri gönderildi. Olay daha sonra seçim kuruluna iletildi ve Atatürk tişörtlü gence izin çıktı ancak genç sinirlenip gitmişti.

İşte AKP'nin sandık görevlileri

Yurtdışı sandıklarında AKP ve yandaşlarının ağırlığı vardı. Sandık başkanları, AKP tarafından daha önce atanan Din Ataşeleri'ydi. Yardımcıları da konsolosluk görevlileri oldu. Bunun dışında, yurt dışı sandıklarında giyimi kuşamı Afganlılar'a benzeyenlerle, kara çarşafa bürünmüş AKP'liler de oturdu.