Ukrayna’nın başkenti Kiev’de başlayarak ülkenin geneline yayılan ve şiddetli çatışmalara yol açan yönetim karşıtı gösterilerde güvenlik güçleri ile çatışan kişilerden bazılarının İçişleri Bakanlığı bünyesinde polis olarak değerlendirileceği açıklandı.

Geçici olarak görevlendirilen İçişleri Bakanı Arsen Avakov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Pravi (Sağ) Sektör, Meydan Savunması ve gösterilerde yer alan diğer savunma gruplarından bazılarının İçişleri Bakanlığı bünyesine alınacağını söyledi. Avakov, polislerle birlikte bundan sonraki izlenecek stratejileri belirleyeceğini ifade etti.

Yönetim karşıtı gösterilerde çeşitli gruplar ortaya çıkarak “meydan savunması” oluşturmuş, Pravi (Sağ) Sektör olarak bilinen ve çatışmalarda etkin rol oynayan grup, diğerlerini bünyesinde toplayarak şiddetli çatışmalarda güvenlik güçlerine karşı koymuştu.
Nasyonal-sosyalist rejimden yana olan ve Rusya karşıtlığı en önemli söylemlerinin başında gelen Sağ Sektör, ülkenin Avrupa ’ya entegrasyonunun ise ‘amaç değil araç olduğunu’ savunuyor.



Gösteriler başladığından bu yana Ukrayna’nın genelinde çıkan çatışmalarda en az 82 kişinin öldüğü ve 1000’e yakın kişinin yaralandığı ifade ediliyor.