Rekabet Kurulu kararlarına göre, Corpera Turizm Yatırımları'nın paylarının belirli oranda hissesinin Doğuş Holding tarafından Palazzo Corpi GMBH'dan devralınması işleminin izne tabi olmadığına karar verdi.

İŞTE O ORTAKLIĞIN DETAYLARI

Doğuş Holding ile Serdar Bilgili’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Bilgili Holding yeni bir ortaklığa imza atılacağı duyrulmuştu. Galataport’ta ortaklığa giden iki grup şimdi de Bilgili Holding’in sahibi olduğu Corpera Turizm Yatırımları A.Ş’de ortak olacağı ve Doğuş Holding, Corpera Turizm Yatırımları A.Ş’de Bilgili Holding’in sahip olduğu hisselerin bir kısmını alacağı konuşuldu.

Taraflar söz konusu ortaklık için Rekabet Kurumu'na başvurdu.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nun Sarıyer'e taşınmasının ardından Beyoğlu'ndaki eski binası, 2009 yılında 51 yıllığına Corpera Turizm Yatırımları A.Ş.'ye kiralanmıştı. Corpera, eski ABD Başkonsoluğu’nun olduğu binayı restore ederek otel olarak hizmete
açacak.

İtalyan mimar Giacomo Leoni tarafından işadamı Ignazzio Corpi için konut yapılan binaya, Palazzo Corpi adı verilmişti. ABD, 1907'de binayı satın alarak büyükelçilik yaptı. 1937'de büyükelçilik Ankara'ya taşınınca bina başkonsolosluğa dönüştürülmüştü.