Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, akademisyenlerin askerliklerini kendi akademik çalışmalarını da aksatmayacak bir biçimde yürütülmesi konusundaki düzenlemenin yerinde olacağını belirterek, “Onu çalışalım” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Meclis Genel Kurulu’nda Yükseköğretim Personel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının birinci maddesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanı, üniversite genel sekreter yardımcılarının ek göstergesiyle ilgili sorunun Devlet Memurları Kanununda yapılacak bir düzenlemeyle çözüleceğine işaret ederek şöyle dedi:

“Onu düzelteceğiz. Üniversite genel sekreter yardımcılarının ek göstergelerinin düzeltilmesi konusunda Devlet Memurları Kanununda yapılacak düzenlemeyle bu adaletsizlik giderilecek. Bu konuda gerekli çalışmayı yapıyoruz.”

-“ENSAR VAKFI TARAFINDAN VERİLİYOR”-

İmam hatip okullarında ücretsiz yemek verildiğine ilişkin soruya Milli Eğitim Bakanı, “Bu imamhatip okullarında verilen yemekler imam hatip mezunlarının kurduğu Ensar Vakfı tarafından veriliyor, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmiyor. Ensar Vakfı tarafından veriliyor. Ensar Vakfı imam hatip mezunlarının kurduğu bir vakıf, mezun oldukları okullara yemek veriyorlar” dedi.

“Akademik askerlik hakkını vermeyi düşünüyor musunuz akademisyenlere?” sorusuna da Milli Eğitim Bakanı şu yanıtı verdi:

“Akademisyenlerin askerlik durumuyla ilgili şu anda bizim bir çalışmamız yok ama siz bunun önerisini getirirseniz, bunu Genelkurmayla ve Milli Savunma Bakanlığıyla bence görüşülmeye değer bir konu. Akademisyenlerin askerliklerini kendi akademik çalışmalarını da aksatmayacak bir biçimde yürütülmesi konusunda ilkesel olarak ben de böyle bir düzenlemenin yerinde olacağını düşünüyorum. Onu çalışalım.” (ANKA)

Avcı, MGK’nda Yükseköğretim Personel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının birinci maddesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.