Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu'nda, yeni yargı paketi ile Yargıtay ve Danıştay'ın yapısını değiştiren yasa teklifi ele alınıyor. Toplantıya Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı. Uygulamadan, yasadan ve Anayasa'dan kaynaklanan sorunlar olduğunu dile getiren Bozdağ, uygulamanın üzerinde çok durulması gerektiğini vurguladı. Konuyu partiler üstü tutup Anayasa uzlaşması yapılması gerektiğini belirten Bozdağ, yargı konusunda bir uzlaşma olursa bundan memnuniyet duyacaklarını kaydetti.

Hakimlerin, savcıların seçim işinden uzaklaştırılması gerektiğini belirten Bozdağ, seçimin hakim ve savcıları böldüğünü, parçaladığını söyledi. Hakim ve savcıların seçimden kaynaklı sıkıntıları çevrelerine söylediğini, kendilerine de söylediklerini anlatan Bozdağ, Yargıtay ve Danıştay konusunun partiler üstü ele alınması gerektiğine dikkat çekti.

Çözüm süreciyle ilgili de Bozdağ, "Ülkemizin neresinde olursa olsun kamu düzeninin tam tesisi, tam sağlanmasından sorumluyuz. Herkes üzerine düşen görevini titiz bir şekilde yerine getirmektedir. Güneydoğu'daki iddialarla ilgili yasalar ne gerekiyorsa o yapılıyor. Kobani olayları çerçevesinde binin üzerinde gözaltı oldu, 500 üzerinde tutuklama oldu." diye konuştu.

Çözüm süreci deyip suç işleme yapılıyorsa bunun kabul edilemez olduğunu dile getiren Bozdağ, vazifelerinin hukukun ülkenin her yerinde egemen kılmak olduğunun altını çizdi. İvedi yargılama konusunda Danıştay'dan bir talep geldiğini anlatan Bozdağ, 17-25 Aralık'tan çok çok önce bunun olduğunu ifade etti.